Κρήτη

"Πόλεμος" δηλώσεων στο Ράδιο Κρήτη για τα εργασιακά

εργασιακά

Την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και χιλιάδων κλάδων εργαζομένων, έχει προκαλέσει το νομοσχέδιο για τις σαρωτικές αλλαγές στα εργασιακά που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για μετατροπή της Ελλάδας σε χώρα φθηνής εργασίας κι εργασιακής επισφάλειας, ενώ η ΝΔ απαντά ότι πρόκειται για ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο και κατηγορεί την αντιπολίτευση για ψέματα.

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, επισήμανε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο οδηγεί σε περισσότερες ώρες εργασίας σε περίοδο κρίσης, μετατρέπει τη χώρα μας σε χώρα φθηνού εργατικού δυναμικού κι εργασιακής επισφάλειας, καταργεί το 8ωρο, οδηγεί σε ανεξέλεγκτες απολύσεις, καταργεί ουσιαστικά τις συλλογικές συμβάσεις και καταλύει το κατοχυρωμένο 8ωρο με τη θέσπιση ουσιαστικά των ατομικών συμβάσεων.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου πρόσθεσε επίσης ότι με το νομοσχέδιο καθιερώνεται η υπερεκμετάλλευση των ανθρώπων που ήδη εργάζονται αλλά και των ανέργων ενώ προανήγγειλε αγώνα στους χώρους δουλειάς κατά του νομοσχεδίου.

Από την πλευρά της ΝΔ, ο ΓΓ της ΚΟ της ΝΔ, Γιάννης Μπούγας στο πλαίσιο της ίδιας εκπομπής, ανέφερε πως η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ απεγνωσμένα έψαχνε ένα πεδίο αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση και απεγνωσμένα έψαχνε τρόπους για συσπείρωση και, κάπως έτσι, βρήκε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που όπως είπε ο κ. Μπούγας, όχι μόνον δεν είναι σε βάρος των εργαζομένων αλλά αντιθέτως είναι ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία σημαντική τομή, που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να διευθετούν, όπως επιθυμούν, το χρόνο εργασίας τους παρέχοντας μάλιστα προστασία σε εκείνους που δεν εκπροσωπούνται από κάποιο συνδικάτο.

Καθώς, όπως είπε ο κ. Μπούγας, οι εργαζόμενοι μπορούν να συμφωνήσουν με τους εργοδότες τους για 4ήμερη εργασία με περισσότερο χρόνο, επιλέγοντας τριήμερη ξεκούραση! “Είναι ένας τρόπος κατανομής του χρόνου εργασίας όπως βολεύει τους εργαζόμενους”, πρόσθεσε.

Στα τέλη Μαϊου με αρχές Ιουνίου, το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τον κ. Μπούγα, αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Ελένη Μπουρμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Οργή ταξιτζήδων για τις "διπλοκούρσες" - Συνάντηση με Γιάννη Κεφαλογιάννη

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" τα τελευταία πρόστιμα για sms

Κρήτη - νοσοκομεία: 115 ασθενείς με κορωνοϊό - 24 διασωληνωμένοι

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κ.Υ. Μοιρών μετά τα επεισόδια

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Την αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων του Κέντρου Υγείας Μοιρών για σήμερα, Πέμπτη, και Παρασκευή 25 Ιουνίου, αποφάσισε ο Σύλλογος εργαζομένων έπειτα από τη συμπλοκή που έγινε στο χώρο των ιατρείων τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, αρχικά ανάμεσα σε ασθενείς που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του Κέντρο Υγείας Μοιρών:

«Με αφορμή τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο ΚΥ Μοιρών τα ξημερώματα της Δευτέρας 21 Ιουνίου 2021, το προσωπικό του Κ.Υ. καταδικάζει και καταγγέλλει κάθε περιστατικό βίας. Είναι ανεπίτρεπτο οι λειτουργοί της υγείας να απειλούνται, να τρομοκρατούνται και να δέχονται βίαιες επιθέσεις, είτε λεκτικές, είτε σωματικές. Μην ξεχνάμε ότι παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, με αυταπάρνηση και φιλότιμο εκτελούν το ιερό καθήκον. Παρέχει την βοήθεια σε όσους την έχουν ανάγκη. Θλιβερό και απαράδεκτο επίσης το γεγονός ότι παρά τις επίμονες κλήσεις του προσωπικού ζητώντας την παρέμβαση της αστυνομίας, αυτή να ανταποκρίνεται μετά από αρκετό χρονικό διάστημα και μετά το πέρας των γεγονότων, που από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.  Μετά από την έκτακτη Γενική Συνέλευση που έγινε σήμερα 23/06/21 στο Κ.Υ., αποφασίστηκαν ομόφωνα τα κάτωθι: 1. Αναστολή λειτουργίας των τακτικών ιατρείων αύριο Πέμπτη και Παρασκευή 24 & 25/6/2021 στο Κέντρο Υγείας και τα Περιφερικά Ιατρεία που ανήκουν σ’ αυτό.  2. Απαιτούμε το αυτονόητο δικαίωμά μας να εξασκούμε το έργο μας, είτε αυτό αφορά τακτικά ιατρεία και εμβολιασμούς, είτε το χώρο των επειγόντων περιστατικών, χωρίς να απειλείται η σωματική μας ακεραιότητα. 3. Θέτουμε προ των ευθυνών τους όλα τα αρμόδια όργανα, τοπικά και μη, που είναι υπεύθυνα για την εξασφάλιση των παραπάνω.  4. Καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες της περιοχής να συμπαρασταθούν στον αγώνα μας για την ομαλή λειτουργία του ΚΥ Μοιρών, που χρόνια τώρα προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς και όχι μόνο. Αναμένουμε άμεσα πράξεις προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα της ασφάλειας του Κ.Υ. Μοιρών και του προσωπικού του. Προειδοποιούμε πως δεν θα κατατεθεί πρόγραμμα εφημέρευσης για τον μήνα Ιούλιο και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω κινητοποιήσεις έως ότου υπάρξουν λύσεις».