Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Οργή ταξιτζήδων για τις "διπλοκούρσες" - Συνάντηση με Γιάννη Κεφαλογιάννη

ταξί ηράκλειο

"Θύελλα" αντιδράσεων στους ιδιοκτήτες ταξί και στο Ηράκλειο έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Κρητικού υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη στο στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να θεσμοθετήσει την λεγόμενη "διπλοκούρσα".

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών Ταξί Ηρακλείου κ.Λευτέρης Πετράκης,εξέφρασε την οργή του για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, τονίζοντας ότι πρόκειται μόνο για μια δήλωση του κ.Κεφαλογιάννη και ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να περάσει.

"Οι ιδιοκτήτες ταξί έχουν βιώσει με τον χειρότερο τρόπο την πανδημία και αντί να τύχουν στήριξης δέχονται απανωτά χτυπήματα" σημείωσε ο κ.Πετράκης χαρακτηριστικά.

Μάλιστα για το θέμα αυτό ο κ.Πετράκης θα συμμετέχει την ερχόμενη Δευτέρα στη συνάντηση που θα έχει η Ομοσπονδία με την ηγεσία του υπουργείο Μεταφορών για το σοβαρό αυτό θέμα που απασχολεί τους ιδιοκτήτες ταξί καθώς όταν θα δοθεί το δικαίωμα για μεταφορά πελατών στην ίδια διαδρομή κόβεται η δουλειά στους υπόλοιπους.

Εξυπηρέτηση διαφορετικών πελατών

Ο υφυπουργός μεταφορών αναφέρθηκε στην ομιλία του στη θεσμοθέτηση της ...διπλοκούρσας στα ΕΔΧ οχήματα  έως το τέλος της χρονιάς το υπουργείο Μεταφορών σε μια προσπάθεια όπως είπε να μειωθεί ο αριθμός των κυκλοφορούντων ΙΧ στα μεγάλα αστικά κέντρα και κατ΄ επέκταση των άσκοπων μετακινήσεων αλλά και του υψους των διαφυγόντων εσόδων του Δημοσίου.

Εντός του 2021 θα είναι έτοιμη η ρύθμιση για τις ψηφιακές πλατφόρμες διαμεσολάβησης, με την οποία θα δίνεται μεταξύ άλλων η δυνατότητα στους επαγγελματίες οδηγούς ταξί να εξυπηρετούν με τη σύμφωνη γνώμη τους δύο διαφορετικούς πελάτες που πηγαίνουν σε συναφείς προορισμούς.

 

Τι σημαίνει η "διπλοκούρσα"

Πρακτικά οι αυτοκινητιστές θα μπορούν να κάνουν νόμιμα αυτό που ουσιαστικά γινόταν στην πράξη κυρίως βέβαια πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης, η οποία σύμφωνα με τους αυτοκινητιστές έφερε κατακόρυφη μείωση στον τζιρο ο οποίος δεν μπόρεσε να ανακάμψει δεδομένου ότι από πέρυσι ενέσκηψε η πανδημία γεγονός όμως που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις.

Ο κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης επεσήμανε ότι ένα από τα ζητήματα που δεν έχουν βρει ακόμα τη θέση που τους αξίζει στον εγχώριο δημόσιο διάλογο και είναι η ανορθολογική χρήση των μέσων μεταφοράς, είτε λόγω νοοτροπίας είτε λόγω θεσμικών στρεβλώσεων: «Ανορθολογική σημαίνει δύο πράγματα: άσκοπη ή καταχρηστική», τόνισε αναφέροντας ως παράδειγμα την επιβάρυνση στη βιωσιμότητα των πόλεων από τα ΙΧ οχήματα που κινούνται εντός του αστικού ιστού και μεταφέρουν κατά βάση έναν επιβάτη: τον οδηγό.

Το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας π.χ. των ΕΔΧ οχημάτων, το οποίο αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπει τον διαμοιρασμό του οχήματος μεταξύ επιβατών με κοινή διαδρομή. «Στην Ελλάδα η έννοια αυτή είναι άγνωστη. Στην πράξη βέβαια ο διαμοιρασμός γίνεται, η περίφημη «διπλοκούρσα», αλλά γίνεται παράνομα. Με διαφυγόντα έσοδα για το δημόσιο. Η ουσία είναι όμως ότι ούτε ο επαγγελματίας, ούτε ο πολίτης – επιβάτης έχει αυτήν την επιλογή, αν το επιθυμεί. Το αποτέλεσμα αυτής της στρέβλωσης είναι συχνά η άσκοπη μετακίνηση οχημάτων. Ας σκεφτούμε μόνο την «περιπλάνηση» των ΤΑΞΙ στα αστικά κέντρα μέχρι να βρουν επιβάτη» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλογιάννης.

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Οι αγρότες καλούν τον υπουργό στο νησί για να δει από κοντά τα προβλήματα

Το lockdown είναι παρελθόν: Τι αλλάζει στις μετακινήσεις, το λιανεμπόριο και την καθημερινότητά

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: Διανομή προϊόντων στους δικαιούχους ΤΕΒΑ

τρόφιμα ΤΕΒΑ

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώνει τους πολίτες δικαιούχους του ΤΕΒΑ  ότι στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ  ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2018-2019 – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΜΙS 5029840», θα πραγματοποιηθεί διανομή ειδών παντοπωλείου (φέτα, γραβιέρα, κρεμμύδια, πατάτες, πελτές ντομάτας, μακαρόνια, ρύζι, ζάχαρη) στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα  28/06/2021.

Η διανομή θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Τη Δευτέρα 28/06/2021 θα παραλάβουν οι Φορείς των  Π.Ε. Χανίων, Π.Ε. Ρεθύμνου και ο Δήμος Χερσονήσου.
  • Την Τρίτη 29/06/2021 οι Φορείς της  Π.Ε. Λασιθίου.
  • Την Τετάρτη 30/06/2021 οι λοιποί Φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου.
  •     Από Δευτέρα 28/06/2021 έως Παρασκευή 02/07/2021 θα παραλάβει τμηματικά ο Δήμος  Ηρακλείου.

Τα τρόφιμα θα διανεμηθούν από τους συμπραττόμενους φορείς της Κοινωνικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κρήτης στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ, μετά την παραλαβή τους από τον Επικεφαλής της Σύμπραξης και οι συμπραττόμενοι φορείς υποχρεούνται να ενημερώσουν με μήνυμα όλους τους δικαιούχους για τη διάθεση των προϊόντων.

Τυχόν ποσότητες που δεν παραληφθούν από τους ωφελούμενους θα επαναδιανεμηθούν σε ωφελούμενους δικαιούχους.

Κατά τη διαδικασία της διανομής στα σημεία διανομής ενημερώνουμε τους πολίτες ότι θα τηρούνται όλα τα μέτρα και οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19), σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις και τις κατευθυντήριες οδηγίες που εκδίδονται από αρμόδιους φορείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μετάλλαξη Δέλτα: Γιατί χτύπησε «κόκκινος συναγερμός» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δήμος Ηρακλείου: Έκτακτη ρύθμιση για βεβαιωμένες οφειλές λόγω COVID-19

Ηράκλειο: Συναγερμός για το σκυλάκι που έπεσε στη θάλασσα (Φωτογραφίες)