Skip to main content
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Επίθεση ρωσικών drones κατά ενεργειακών εγκαταστάσεων – Χωρίς ρεύμα 280.000 οικογένειες

ουκρανια
 clock 18:46 | 31/10/2026
writer icon newsroom ekriti.gr
Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Στόχος ρωσικών drones έγιναν ενεργειακές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, προκαλώντας διακοπή ηλεκτροδότησης για 280.000 ουκρανικές οικογένειες στις περιοχές του Κιέβου και του Ντνιπροπετρόφσκ.

«Οι ρωσικές επιθέσεις δημιούργησαν μία δύσκολη κατάσταση με την ηλεκτροδότηση στις περιοχές μας», αναφέρεται σε ανάρτηση του Oυκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.

«Ο κόσμος βλέπει ότι η Ρωσία βάζει σκοπίμως καθημερινά στο στόχαστρο μη στρατιωτικές υποδομές. Οποιος δεν θέλει να δει αυτήν την ρωσική κλιμάκωση να επεκτείνεται στην Ευρώπη, πρέπει να βοηθήσει την Ουκρανία» πρόσθεσε.

Πλήγμα των Ουκρανών σε ρωσική μονάδα παραγωγής καυσίμων για πυραύλους

⁠Παράλληλα, το στρατιωτικό επιτελείο της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν μεγάλη ρωσική μονάδα παραγωγής καυσίμων για πυραύλους στην περιοχή του Ροστόφ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Telegram, η νυκτερινή επίθεση κατά του Kombinat Kamensky, της ρωσικής κρατικής χημικής και αμυντικής εταιρείας στο Καμένσκ-Σαχτίνσκι, έγινε με ουκρανικά drones και το παράκτιο πυραυλικό σύστημα cruise Neptune.

Διαβάστε επίσης:

Ευρώπη: Αναφορές για σπάσιμο και ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες - Συναγερμός για 7 εκατομμύρια προφυλακτικά

Νέο πλήγμα σε πλοίο κοντά στο Ιράν: Χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα και ξέσπασε φωτιά

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis