Κρήτη

Λασίθι

Συνάντηση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στον Δήμο Αγίου Νικολάου

Αγιος Νικόλαος

Συνάντηση με την μελετητική ομάδα που έχει αναλάβει την σύνταξη του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) Αγίου Νικολάου, κ. Θάνο Βλαστό καθηγητή του Ε.Μ.Π ( Μονάδα Χωρικού Σχεδιασμού & Περιφερειακής Ανάπτυξης) και Μαρία Σίτη (Διδάκτωρ, Τοπογράφο - Μηχανικό, πολεοδόμο του Ε.Μ.Π), είχε σήμερα (9/12) στο δημοτικό κατάστημα, ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός.

Όπως o ίδιος έκανε γνωστό, η εκπόνηση του παραπάνω σχεδίου, στοχεύει κυρίως στην ενίσχυση των ήπιων μορφών μετακίνησης, ενώ στην συγκεκριμένη συνάντηση, αναλύθηκαν σειρά ζητημάτων αναφορικά με τις προτάσεις που θα κατατεθούν και προσδιορίστηκε το χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση της εν λόγω μελέτης.

Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γ.Γ του Δήμου κ. Γιάννης Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Αλεξάκης , η Δ/ντρια του Γραφείου Μελετών του Δήμου κ. Μαρία Πρατσινάκη, ο αρμόδιος για τα ζητήματα κυκλοφορίας στον δήμο (Πολιτικός Μηχανικός) κ. Σταύρος Καρυωτάκης και ο Σύμβουλος Τεχνικών Θεμάτων κ. Ελπδοφόρος Αλέξης.

Κρήτη

Κρήτη: Δεν φόρεσαν τη μάσκα τους και πλήρωσαν 150άρια

Μάσκα - κορωνοϊός

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη 4 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις:

(393) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:

(113) στην Αττική,
(48) στη Θεσσαλονίκη,
(42) στη Δυτική Ελλάδα,
(28) στην Ήπειρο,
(26) στην Κεντρική Μακεδονία,
(25) στην Κρήτη,
(24) στη Θεσσαλία,
(19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
(17) στην Πελοπόννησο,
(17) στο Νότιο Αιγαίο,
(15) στη Στερεά Ελλάδα,
(11) στο Βόρειο Αιγαίο και
 (8) στα Ιόνια Νησιά.