Κρήτη

Ηράκλειο

Στον Διευθυντή του Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης ο Βαρδάκης

vardakis_peka_020419.jpg

Το νέο Περιφερειακό Ελεγκτικό Κέντρο Ασφάλισης, που ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του, επισκέφθηκε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης.
Επιδίωξη της νέας υπηρεσίας του ΕΦΚΑ είναι η ενίσχυση των διαδικασιών ελέγχου για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας και τη συμμόρφωση εργοδοτών και εργαζομένων με τις διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας της νέας υπηρεσίας, ο κ. Βαρδάκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή κ. Μανόλη Αραβιάκη, ενώ συνομίλησε με τα στελέχη που αναλαμβάνουν από σήμερα την στελέχωση του ελεγκτικού μηχανισμού. 
Με αφορμή τη λειτουργία του ΠΕΚΑ και στην Κρήτη πλέον, ο κ. Βαρδάκης δήλωσε: «Μετά από 8,5 χρόνια υπολειτουργίας του ελεγκτικού μηχανισμού στην Κρήτη, η παρούσα Κυβέρνηση θεσμοθέτησε τη νέα αυτή υπηρεσία που σε συνδυασμό με το ΣΕΠΕ έρχεται να ενισχύσει τις διαδικασίες ελέγχου για την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Εύχομαι στο προσωπικό που αναλαμβάνει αυτό το δύσκολο έργο, καλή δύναμη.» 

Κρήτη

Κρήτη: Αυτό είναι το πρόγραμμα των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας

Μεγάλη Εβδομάδα

Διαφορετικός θα είναι και φέτος ο εορτασμός του Πάσχα εξαιτίας της πανδημίας. Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα τελεστούν νωρίτερα, όπως και το "Χριστός Ανέστη", ενώ αυστηρά θα είναι τα μέτρα προστασίας.

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, μετά από ομόφωνη απόφασή Της, ανακοινώνει ότι στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και στις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας Κρήτης, για τις βραδινές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος, θα τηρηθεί το παρακάτω ωρολόγιο Πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΔΕΥΤΕΡΑ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ.ΤΡΙΤΗ - Ακολουθία του Νυμφίου: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ - Ακολουθία του Νιπτήρος: ώρα έναρξης 19.00’

Μ. ΠΕΜΠΤΗ - Ακολουθία των Θείων Παθών: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου - περιφορά του Επιταφίου γύρω από τους Ιερούς Ναούς: ώρα έναρξης 18.30’

Μ. ΣΑΒΒΑΤΟ - Κωδωνοκρουσία σε όλους τους Ι. Ναούς στίς 20.30’ καί στη συνέχεια η Ακολουθία της Παννυχίδος, η Τελετή της Αναστάσεως, ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.

H Eκκλησία της Κρήτης προσκαλεί τον λαό του Θεού να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος, αλλά και στο μεγάλο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας, όπου ο ουράνιος πνευματικός κόσμος συναγάλλεται και συνευφραίνεται με τον επίγειο και ορατό κόσμο μας.

Η Εκκλησία της Κρήτης, για άλλη μια φορά, προτρέπει τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα που θεσπίζει η Ελληνική Πολιτεία, με υπευθυνότητα για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού, κατά τη συμμετοχή τους στις Ι. Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Ισόβια στον 30χρονο Μανώλη Καλομοίρη για το φονικό στα Ανώγεια

"Όχι" από την ΕΤΑΔ για παραχώρηση δημόσιων κτιρίων στον Δήμο Ηρακλείου

Ηράκλειο - κορωνοπάρτι: Ξεσάλωσαν μέσα στο Πανεπιστήμιο