Γυναίκα

Τα Ζώδια σήμερα Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

γυναίκα χειμώνας

Οι ημερήσιες αναλυτικές προβλέψεις για κάθε ζώδιο

Κριός 

Μπαίνετε στη νέα εβδομάδα με μια δημιουργική ώθηση, αγαπητοί Κριοί! Είστε άτομα που αναζητούν συνεχώς τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας και η ατμόσφαιρα ευνοεί να κάνετε προσεγγίσεις με διπλωματία και επαγγελματισμό.

Διαφωνίες και συγκρούσεις δεν θα ωφελήσουν σε κάτι, γι’ αυτό μην μένετε αμετακίνητοι στις θέσεις σας. Είναι βέβαιο ότι η ανταλλαγή απόψεων με άλλα άτομα, θα σας υποδείξει τις απαντήσεις που αναζητάτε! 

Ταύρος

Η βελτίωση των σχέσεών σας μπαίνει σε προτεραιότητα στην αρχή της νέας εβδομάδας, αγαπητοί Ταύροι!

Αυτή η προσπάθεια με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σέβεστε, θα είναι απόλυτα επιτυχής. Ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί με αυτά που λέτε, για να αποφευχθούν αχρείαστες παρεξηγήσεις.

Όσο πιο ανοικτοί είναι οι δίαυλοι επικοινωνίας όλων των πλευρών, τόσο πιο ισορροπημένη και ήρεμη θα είναι η καθημερινότητά σας. Αυτή είναι ευνοϊκή στιγμή για να ενδυναμώσετε και τη σχέση με το ταίρι σας! 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Άρης στον Ταύρο έως τις 4 Μαρτίου - Kαρμικές «Συvαντήσεις» και Nέοι Έρωτες

Δίδυμοι

Αγαπητοί Δίδυμοι, νιώθετε κάποια ανασφάλεια για πολλά θέματα στην αρχή της νέας εβδομάδας… Και αυτή η αίσθηση μπορεί να σας φτάσει σε σημείο να αμφισβητείτε το κριτήριό σας. Θα σας ωφελήσει να στραφείτε στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε και ξέρετε ότι θέλουν μόνο το καλό σας. Οι συμβουλές που θα σας δώσουν, θα αποδειχθούν πολύτιμες και αποδοτικές για να τονωθεί η αυτοπεποίθηση και η αποφασιστικότητά σας! 

Καρκίνος

Με κάπως πεσμένη διάθεση ανοίγετε την καινούργια εβδομάδα, αγαπητοί Καρκίνοι! Αυτός είναι ο λόγος που δεν έχετε δύναμη ή όρεξη να προχωρήσετε οτιδήποτε. Δεν πρέπει να σας παρασύρει αυτή η ατμόσφαιρα, γιατί θα αφήσετε τις υποχρεώσεις να μαζευτούν και δεν θα είναι διαχειρίσιμες… Πρέπει με κάθε τρόπο να διατηρήσετε μια σειρά στα θέματά σας, για να ξεπεράσετε την πίεση και να βγείτε από αυτή τη δύσκολη φάση!

Λέων

Η έναρξη της νέας εβδομάδας σας βρίσκει γεμάτους αισιοδοξία και ελπίδα, αγαπητοί Λέοντες! Διοχετεύστε αυτή τη θετική οπτική σε όλων των ειδών τις αλληλεπιδράσεις σας, ειδικά με τους ανθρώπους που αγαπάτε. Έτσι θα έρθετε πολύ πιο κοντά, κάτι που θα τονώσει το ηθικό σας και θα σας γαληνέψει. Το αποτέλεσμα θα είναι να έχετε περισσότερες επιτυχίες στην υλοποίηση των στόχων σας! 

Παρθένος

Αγαπητοί Παρθένοι, μην ενδώσετε στην απαισιοδοξία στην αρχή της εβδομάδας! Κάτι τέτοιο θα σας αποδυναμώσει και θα σας καταβάλουν οι λεπτομέρειες των υποχρεώσεών σας. Αλλάξτε οπτική, για να βρείτε άμεσα αποδοτικές λύσεις αντί να πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό. Όσο σκέφτεστε θετικά, θα διαθέσετε και χρόνο για να φροντίσετε περισσότερο και τον εαυτό σας. Πρέπει κάποια στιγμή να ασχοληθείτε με τις δικές σας ανάγκες αλλά και την εμφάνισή σας… Αυτή η διεργασία σε αντάλλαγμα, θα τονώσει τη διάθεσή σας και θα κοιτάτε τη ζωή με πιο ρόδινο πρόσημο!

Ζυγός

Ευχάριστες εκπλήξεις σας φέρνει η έναρξη της καινούργιας εβδομάδας, αγαπητοί Ζυγοί! Ταχύτατες εξελίξεις δίνουν έναν αέρα ανανέωσης στα θέματά σας, με συγκυρίες που θα σας ενθουσιάσουν. Αυτό που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι να παραμείνετε ισορροπημένοι στη διάρκεια αυτών των πετυχημένων αλλαγών. Με εστίαση και αποφασιστικότητα, θα τις αξιοποιήσετε για να προοδεύσετε και να ωριμάσετε. Αργότερα θα έχετε και το περιθώριο να ξεκουραστείτε, περνώντας περισσότερο χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπάτε! 

Σκορπιός

Αγαπητοί Σκορπιοί, η νέα εβδομάδα σας φέρνει πολλές δυναμικές εξελίξεις και νέες ευκαιρίες! Το μόνο που χρειάζεται, είναι να παραμείνετε σε ετοιμότητα και να κινηθείτε στρατηγικά. Δεν έχετε να φοβάστε τίποτα, γι’ αυτό κοιτάξτε το μέλλον σας με αποφασιστικότητα και αισιοδοξία. Η προνοητικότητα και ο σχεδιασμός θα σας φέρνουν στο εξής μόνο επιτυχίες! 

Τοξότης

Αγαπητοί Τοξότες, μπαίνετε στη νέα εβδομάδα με τη διάθεση να κάνετε αλλαγές! Αλλά αν οι τακτικές σας δεν έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, πρέπει να εντοπίσετε ψύχραιμα πού κάνετε λάθος. Βάλτε λίγη απόσταση ανάμεσα σε εσάς και τα προβλήματα, αναθεωρήστε τις στρατηγικές σας. Μην διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια και τις συμβουλές των ανθρώπων που εμπιστεύεστε… Η αντικειμενική οπτική τους θα σας δώσει νέες προοπτικές!

Αιγόκερως

Αγαπητοί Αιγόκεροι, η καλύτερη διαχείριση του χρόνου σας είναι το κλειδί στην είσοδο της νέας εβδομάδας! Σε συνδυασμό με τον δυναμισμό σας, μπορείτε να θέσετε προτεραιότητες στη διεκπεραίωση των υποχρεώσεών σας. Απελευθερωθείτε από προβλήματα που έχουν βαλτώσει, είστε έτοιμοι να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας. Αξιοποιήστε τις ευκαιρίες που σας προσεγγίζουν για να βελτιώσετε τη ζωή και την καθημερινότητά σας! 

Υδροχόος

Αγαπητοί Υδροχόοι, ξέρετε πόσο ικανοί είστε! Ορμήστε στη νέα εβδομάδα απομακρύνοντας κάθε εμπόδιο και επιστρατεύοντας όλα τα ταλέντα σας. Μπορείτε να υλοποιήσετε τους στόχους σας με καλή οργάνωση και προνοητικό σχεδιασμό του μέλλοντός σας. Με ψυχραιμία και στρατηγική, θα είστε ασταμάτητοι στη διεκδίκηση όσων επιθυμείτε! 

Ιχθύες

Αγαπητοί Ιχθύες, στην αρχή της νέας εβδομάδας φαίνεται να δυσκολεύεστε κάπως… Αν δεν μπορείτε να εκφραστείτε όπως θέλετε στους γύρω σας, θα γίνετε νευρικοί και εριστικοί. Πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία και τα νεύρα σας, γιατί οι συγκρούσεις δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά! 

Γυναίκα

Το όνομά μου είναι Γυναίκα!

γυναικα

Το όνομα μου είναι γυναίκα.
Η Βίβλος λέει πως γεννήθηκα από το πλευρό του Αδάμ. Πως είμαι σάρκα από τη σάρκα του και αιώνιο συμπλήρωμα του. Συνοδοιπόρος και συμπαραστάτης.
Και μάλλον έτσι είναι, καθώς κάθε στιγμή της ύπαρξης μου, από το πρώτο μου κλάμα ως το τελευταίο μου γέλιο, νιώθω πάνω μου τη σκιά ενός παντοδύναμου αρσενικού. Πατέρας, αδερφός, σύζυγος, αγαπημένος, ορατός ή κι άφαντος…

Το όνομα μου είναι γυναίκα.
Λένε πολλά για την ψυχοσύνθεση μου. Για την τρυφερότητα της φύσης μου, τη φλογερή μου ιδιοσυγκρασία, το πολύπλοκο μυαλό μου. Είναι αλήθεια πως μπορώ να σκέφτομαι συνδυαστικά, με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
Ποτέ δε συμβιβάστηκα με τη δυαδικότητα της ανδρικής φύσης.
Ποτέ δεν αρκέστηκα στο άσπρο και το μαύρο. Πάντα ήθελα και το γκρι. Σε πενήντα αποχρώσεις του. Ίσως και παραπάνω. Γεμάτη η παλέτα μου με χρώματα κι ο καμβάς της ζωής μου τα έχει όλα πάνω. Ανάλογα την εποχή, το χώρο και το χρόνο. Ανάλογα το πολύπλοκο και πολύτιμο εγώ μου.

Το όνομα μου είναι γυναίκα.
Απόκτημα μου ύστερα από το διωγμό από τον παράδεισο, μια κατάρα που μετουσιώθηκε στη μεγαλύτερη ευχή: Η μητρότητα.
Τούτη η σάρκα που κουβαλώ έχει το χάρισμα να γεννά ζωή. Να πλάθει η ίδια και να γεννά τον άνθρωπο που είναι γραφτό να αγαπήσει περισσότερο σε τούτο τον κόσμο: το παιδί μου.
Γίνομαι η μάνα, η μητέρα, η μαμά. Θα νοιαστώ, θα συντρέξω, θα πονέσω. Μα πάνω από όλα θα αγαπήσω  αυτό το κομμάτι του εαυτού μου που στέκεται αντίκρυ μου και με έχει ανάγκη. Γιατί πάντα με έχει.

Το όνομα μου είναι γυναίκα.
Πίσω από κάθε τι σημαντικό βρίσκομαι εγώ. Πίσω από κάθε μάχη της ανθρωπότητας, κάθε σημαντικό κι ασήμαντο άνδρα, κάθε μικρή και μεγάλη καμπή της ιστορίας.
Με είπαν ηρωίδα. Κι ίσως και να είμαι.
Δε ζήτησα ποτέ τίποτα. Η φύση μου είναι ζυμωμένη με την προσφορά και την αγάπη. Κι όσα μπορώ, τα δίνω. Κι όσα, πάλι, δεν μπορώ, κάτι θα κάνω για να τα δώσω κι αυτά. Σπονδή στο μητρικό, προστατευτικό μου ένστικτο.

Το όνομα μου είναι γυναίκα.
Είμαι η μάνα, η γυναίκα, η αδερφή σου. Είμαι εκείνη που θα σου παραδοθεί από αγάπη. Θα στηρίξει την οικογένεια της και θα μοχθήσει για εκείνη. Είμαι ο στυλοβάτης του σπιτιού. Η εστία που θα μαζέψει γύρω της όλα τα μέλη της οικογένειας. Θα τα ζεστάνει, θα τα θρέψει, θα τα κανακέψει.
Και δε θα σου ζητήσω τίποτα. Θα αρκεστώ σε ένα χαμόγελο κι εκείνη την βεβαιότητα της αμοιβαίας αγάπης. Εκείνη τη σιγουριά πως θα είσαι εκεί όταν θα σε χρειαστώ, ακόμη κι αν δε χρειαστώ ποτέ τίποτα. Γιατί μπορεί να λένε τη φύση μου ευαίσθητη, αλλά εγώ την ξέρω από ατσάλι.

Το όνομα μου είναι γυναίκα.
Κι αιώνες παλεύω για τα δικαιώματα μου. Για να μπορώ να διαχειρίζομαι τις ελευθερίες και τον εαυτό μου, όπως κρίνω κι επιθυμώ. Κι όσα κι αν μπορώ να πω πως έχω καταφέρει ως σήμερα, πάλι λίγα θα είναι.
Γιατί δεν είμαι μόνη. Είμαστε πολλές.
Κι αν κάποιες από μας ζουν όπως τους πρέπει, υπάρχουν κι άλλες που ζουν στο φόβο, το μίσος και την παράνοια.
Κακοποιούνται, βασανίζονται, εκπορνεύονται, ακρωτηριάζονται για να μείνουν αμόλυντες κι αιώνια στερούμενες της μητρότητας.
Γι’ αυτό κι είμαι ακόμη στην αρχή. Όσα κι αν κατάφερα στην πορεία των χρόνων μου να κερδίσω, είναι λίγα μπροστά σε αυτά που υπολείπονται: Σεβασμός σε όποια γωνιά της γης κι αν γεννηθώ, με όποια θρησκεία μου κληρωθεί.
Σεβασμός στην ανθρώπινη μου υπόσταση.
Σεβασμός στη γυναικεία μου φύση.
Σεβασμός στην αυτοδιαχείριση της ζωής μου κι στην ελευθερία των επιλογών μου.

Το όνομα μου είναι γυναίκα.
Και λένε πως σήμερα είναι η μέρα μου. Μα εγώ δεν τη νιώθω ως κάτι το διαφορετικό. Κάθε απλή μέρα που ξημερώνει ευχαριστώ  τη γυναικεία ευαίσθητη φύση μου.
Ευγνωμονώ για τη μητρότητα, το σεβασμό και την αγάπη. Που μου χαρίστηκαν ή που πάλεψα για να τα κερδίσω.
Και κάθε μέρα θυμάμαι εκείνες που δεν είναι τυχερές όπως εγώ. Και παλεύω για εκείνες. Γιατί έτσι πρέπει.
Και σέβομαι και θαυμάζω όσες αγωνίζονται.
Όσες ηρωίδες της ζωής τα βάζουν με αναπηρίες, αρρώστιες, φανατισμούς, κακοποίηση και καταπίεση.
Όσες ηρωίδες παλεύουν με αντίξοες συνθήκες για όσα σε μένα είναι δεδομένα: ο σεβασμός, η υγεία, η ελευθερία, η ισότητα.
Την ημέρα που κι εκείνες θα κοιταχτούν στον καθρέφτη και θα ευχαριστήσουν τη γυναικεία τους φύση, δίχως να τη νιώθουν πάνω τους βαριά κατάρα, θα γιορτάσω.
Και δε θα με νοιάξει αν θα είναι 8 Μάρτη, 5 Απρίλη ή 20 Σεπτέμβρη.
Εκείνη η μέρα θα είναι απλά λαμπερή κι όμορφη. Θα είναι όντως η Μέρα της Γυναίκας.

via

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 10 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο

8 Μαρτίου: Γιατί η γυναίκα είναι το πιο υπέροχο πλάσμα και γιορτάζει σήμερα