Υλικά
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- 1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
- 1 κλωναράκι φρέσκο φασκόμηλο
- 150g ντοματίνια
- 1 πράσινο ή κόκκινο τσίλι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ψιλοκόψτε το βασιλικό, το σχοινόπρασο, το μαϊντανό και το φασκόμηλο.
- Κόψτε τις ντομάτες στη μέση.
- Βάλτε τα βότανα και τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε τα καλά.
- Ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε το σκόρδο. Ψιλοκόψτε το τσίλι .
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίστε το σκόρδο και το τσίλι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
- Στραγγίστε τα λιγκουίνι στο σουρωτήρι. Προσθέστε τα στο μπολ με τα βότανα και τις ντομάτες
- Αφαιρέστε το σκόρδο και το τσίλι από το ελαιόλαδο. Ρίξτε το καυτό, αρωματισμένο λάδι στα ζυμαρικά.
- Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε.