Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: Η ΕΕ να υψώσει ένα ουσιαστικό τείχος προστασίας απέναντι στην Τουρκία

βαρβιτσιωτης.jpg

Την άποψη πως απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα δεν πρέπει να υψωθεί απλά ένα τείχος δηλώσεων στήριξης προς την Ελλάδα και την Κύπρο, «αλλά και ένα ουσιαστικό τείχος προστασίας απέναντι σ’ αυτή την προκλητική συμπεριφορά που έχει στοιχεία αναθεωρητισμού του 18ο αιώνα», εξέφρασε  από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

Στην ομιλία του κατάτη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης χαρακτήρισε «πολιτικά ακατανόητη», την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο ως προς το περιεχόμενό της, αλλά και όσον αφορά την επικαιρότητα, καθώς αντιμετωπίζουμε μια «πρωτοφανή υγειονομική κρίση» ενώ «βρισκόμαστε στη μεγαλύτερη και σε διάρκεια και σε ένταση κρίση με την Τουρκία τις τελευταίες δεκαετίες».

«Απέναντι σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να δείχνουμε ότι έχουμε αναλάβει και καταλάβει το βάρος της ευθύνης που αναλογεί σε αυτό το κοινοβούλιο, σε αυτήν την κυβέρνηση και τα κόμματα για να αποκρούσουμε συντεταγμένα και εθνικά ενωμένα αυτές τις προκλήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας παράλληλα την ισχύ της διπλωματίας απέναντι στην κρίση με την Τουρκία υπογραμμίζοντας πως για την απόκρουση των προκλήσεων πέρα από τη δύναμη των όπλων, έχουμε επενδύσει σε ένα μεγάλο πλέγμα διεθνών σχέσεων που καλλιεργούνται στην Ανατολή, τη Δύση, το Βορρά, το Νότο για να δημιουργηθεί μία συναντίληψη απέναντι σε αυτόν τον νέο τουρκικό, νέο οθωμανικό επεκτατισμό. 

Πολιτική

Μητσοτάκης - Κορωνοϊός: Αορίστου χρόνου όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ

Κυριάκος Μητσοτάκης

Την προκήρυξη νέων θέσεων ώστε όλοι οι γιατροί που υπηρετούν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του ΕΣΥ να καταστούν αορίστου χρόνου, μετά από κρίση, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τους Διοικητές των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Είναι μία δέσμευση την οποία είχαμε αναλάβει και για όλους τους νοσηλευτές οι οποίοι προσελήφθησαν κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης. Επεκτείνεται και σε όλους τους γιατρούς οι οποίοι εργάζονται σήμερα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Είναι μία πράξη αναγνώρισης από την πολιτεία του σπουδαίου έργου που επιτέλεσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά είναι και μία αδήριτη ανάγκη για τη στελέχωση των νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που έχουν ανοίξει τους τελευταίους μήνες», ανέφερε κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «βρισκόμαστε στις πιο κρίσιμες ώρες του αγώνα με την πανδημία και θέλω και σήμερα να ακουστεί αυτό το μήνυμα παντού, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα», επισήμανε ωστόσο ότι το ΕΣΥ και το προσωπικό του θα συνεχίσουν να αντέχουν μολονότι λειτουργούν επί εβδομάδες «στο κόκκινο».

Παράλληλα, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας για το έργο τους, προσθέτοντας ότι μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η κυβέρνηση έχει θέσει ως προτεραιότητα την αύξηση του προσωπικού και την ενίσχυση των υλικοτεχνικών υποδομών που διαθέτουν τα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο - κορωνοϊός: Η συγκινητική ανάρτηση του Ανέστη Κιούλπαλη για τις νοσηλεύτριες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πέτσας - Κορωνοϊός: «Ελαχιστοποιήστε τις επαφές με τους μεγαλύτερους»