Πολιτική

Καμμένος: Πιθανό να γίνουν τριπλές εκλογές, να παρέμβει ο ΠτΔ για Πρέσπες

dfb167d2ec0a3d3e188dc3256d18f885.jpg

Ανοιχτό το ενδεχόμενο τριπλών εκλογών, που σημαίνει βουλευτικές κάλπες τον Μάιο, άφησε ο κυβερνητικός εταίρος και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει εάν η συμφωνία των Πρεσπών κυρωθεί οριστικά από την πλευρά της ΠΓΔΜ και έλθει προς κύρωση και στην ελληνική Βουλή.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε στο συνέδριο της νεολαίας της παράταξης πως είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι η διαπραγμάτευση με τα Σκόπια θα ολοκληρωνόταν σε βάθος αρκετών ετών, λόγω του αλυτρωτισμού που – όπως είπε – επιδεικνύει η γειτονική χώρα.

«Αυτοί δεν έχουν αλλάξει», προσέθεσε ο κ. Καμμένος. Σημείωσε πως εάν η συμφωνία ψηφιστεί από την σκοπιανή Βουλή ο Προκόπης Παυλόπουλος πρέπει να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε να «μπλοκαριστεί» η κύρωσή της από την Αθήνα εάν διαπιστωθεί ότι εμπεριέχει εκφάνσεις αλυτρωτισμού.

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε πως οι ΑΝΕΛ θα αποσυρθούν από την κυβέρνηση εάν οι Πρέσπες κατατεθούν προς κύρωση στο κοινοβούλιο, ενώ επισήμανε πως η κυβέρνηση υπάρχει χάρη στους ΑΝΕΛ.

Συνεχίζοντας την προσπάθειά του να ισορροπήσει ανάμεσα στην παραμονή στην κυβέρνηση και την επίθεση στις Πρέσπες, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ωστόσο πως δεν πρόκειται να συνταχθεί με τυχόν πρόταση μομφής από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, ενώ χαιρέτισε τα πεπραγμένα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκαθάρισε δε πως εάν η συμφωνία για το ονοματολογικό τεθεί προς ψήφιση στην Βουλή θα θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, σε μία ακόμα ένδειξη ότι δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει διαφοροποιήσεις από βουλευτές του.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως έχει συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό να μην ενταχθούν βουλευτές των ΑΝΕΛ σε εκλογικές λίστες του ΣΥΡΙΖΑ, που σημαίνει πως δεν θα μπορούν να βρουν κομματικό «σπίτι» στην Κουμουνδούρου εάν εγκαταλείψουν τους ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό.

Ο κ. Καμμένος τέλος συνέχισε την πολιτική και προσωπική αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Κοτζιά, χαρακτηρίζοντας το κίνημα Πράττω, του οποίου ηγείται ο πρώην ΥΠΕΞ κόμμα VIP «περιμένει να διοριστεί»

«Αυτός ο τύπος με αυτό το απόκομμα που δεν ξέρω που βρίσκει τα λεφτά, βγαίνει και κάνει κριτική στους ΑΝΕΛ. Του απαντώ ευθέως και καθαρά: είμαστε στην πολιτική για να διώχνουμε Κοτζιάδες που δεν τους εξέλεξε ο λαός» είπε.
 

Πολιτική

Κουτσούμπας: Αλληλεγγύη στον αγώνα μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών

 ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στον αγώνα σε όλη την Ελλάδα των μαθητών, των γονιών τους, των εκπαιδευτικών έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, με αφορμή τη σημερινή Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Παιδεία.

«Σήμερα, Πανελλαδική Ημέρα Δράσης για την Παιδεία, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σε όλη την Ελλάδα των μαθητών, των γονιών τους, των εκπαιδευτικών έτσι ώστε τα σχολεία να ανοίξουν με ασφάλεια και να γίνονται συχνά επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία από τον ΕΟΔΥ, να υπάρξει άμεση αραίωση των τμημάτων, να αποκτήσουν προτεραιότητα οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς των σχολείων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Και βεβαίως να καταργηθεί εδώ και τώρα η Τράπεζα Θεμάτων, να μη γίνουν φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και τα λύκεια και οπωσδήποτε για φέτος να μην ισχύσει η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια», συμπλήρωσε, λίγο πριν τη συνάντησή του με το ΔΣ της ΟΛΜΕ.

«Συναντήσαμε σήμερα τον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, όπου του εκθέσαμε τους προβληματισμούς της ΟΛΜΕ όσον αφορά το άνοιγμα των σχολικών μονάδων. Στόχος της ΟΛΜΕ είναι το ασφαλές άνοιγμα και έχουμε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και όρους», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε: «Δυστυχώς δεν είχαμε αραίωση των τμημάτων σε 15μελή τμήματα, όπως έχουμε ζητήσει από τον Αύγουστο 2020, το θέμα των αυτοδιαγνωστικών τεστ είναι ένα επικουρικό μέτρο το οποίο όμως πρέπει να προστεθεί και παρουσία του ΕΟΔΥ και όπως υποστηρίζει η ΟΛΜΕ μία φορά την εβδομάδα τεστ του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολική μονάδα».

«Το θέμα των εμβολιασμών πρέπει να λήξει σύντομα, εμείς θεωρούμε ότι έπρεπε να έχει λήξει στις 10 Μαΐου το αργότερο γιατί αλλιώς δεν θα δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας, που το θέλουμε ιδιαίτερα στις Πανελλαδικές εξετάσεις».

ειδήσεις σήμερα 

Κρήτη: Μήνυση από γονείς για την απαγόρευση εισόδου σε μαθητές που δεν κάνουν self test 

Κοζάνη - Κορωνοϊός: Μαθητής με αρνητικό self test βρέθηκε θετικός

Κορωνοϊός: Μεγάλη προσέλευση πολιτών για τα rapid test στην Πλατεία Ελευθερίας (φώτο)