Παραπολιτικά

"Εγώ δεν θα κάνω τον τζάμπα μάγκα"

σωκρατης βαρδακης

Αποστάσεις από τη στάση του συναδέλφου του Μιχελογιαννάκη, πήρε ο Σωκράτης Βαρδάκης σε δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη. "Δεν θέλω να το παίξω τζάμπα μάγκας", είπε, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει προς ψήφιση το ασφαλιστικό με τριπλασιασμό των εισφορών στον ΟΓΑ και το φορολογικό των ελεύθερων επαγγελματιών. "Σε διαφορετική περίπτωση δεν το ψηφίζω, είπε.Ο κ. Βαρδάκης παραδέχθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο πάει να εφαρμοστεί το ασφαλιστικό δεν είναι ο σωστός, από τη στιγμή που έπρεπε πρώτα να διασφαλιστούν οι προυποθέσεις για ανάκαμψη και καταπολέμηση της ανεργίας, και έκανε λόγο για ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών...

Κρήτη

Βαρδάκης: Να ενταθούν οι έλεγχοι για περιπτώσεις ελληνοποίησης εισαγόμενου κρασιού

σωκράτης βαρδάκης

Το ζήτημα των παράνομων ελληνοποιήσεων οίνου, θέτουν υπόψη του αρμόδιου Υπουργού, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης και ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του κόμματος Σταύρο Αραχωβίτη, με ερώτησή τους, την οποία συνυπογράφουν ακόμα 38 βουλευτές.

Όπως επισημαίνεται, μέσω της ερώτησης, ενώ υπάρχουν αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς για την αποφυγή πρακτικών ελληνοποιήσεων εισαγόμενων προϊόντων, υπάρχουν καταγγελίες για αθρόες εισαγωγές οίνου αμφιβόλου ποιότητας, από άλλες χώρες, ο οποίος παρανόμως ελληνοποιείται. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), «…. την στιγμή που οι συνεταιριστικές οργανώσεις στο Ηράκλειο και στη Νάουσα έχουν αποθέματα κρασιών και αγοράζουν οινοστάφυλα στο πλαίσιο κοινωνικής πολιτικής, τα οποία τα διοχετεύουν εξ ανάγκης στις χωματερές, το επίσημο κράτος κάνει τα ‘στραβά μάτια’ σε μεγάλες εισαγωγές κρασιών άγνωστης και αμφιβόλου ποιότητας, αφήνοντάς τα στη συνέχεια δίχως ελέγχους στη ελληνική αγορά να ελληνοποιηθούν».

Κατόπιν τούτου οι βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το αρμόδιο Υπουργείο οφείλει να ζητήσει και να ερευνήσει τα στοιχεία τα οποία έχει ο πρόεδρος της ΚΕΟΣΟΕ και βάσει των οποίων έκανε τη δημόσια καταγγελία, καθώς κινδυνεύει ενδεχομένως η Δημόσια Υγεία, ενώ πρέπει να παταχθούν και φαινόμενα αισχροκέρδειας. Επιπλέον, η αμπελουργία στη χώρα μας έχει τάση συρρίκνωσης και χρήζει στήριξης, καθώς ο Ελληνικός οίνος και η ομολογουμένως υψηλή ποιότητά του, θα πρέπει να προστατευθούν.

Οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει:

  1. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να ελεγχθεί η παράνομη ελληνοποίηση εισαγόμενου οίνου που πλήττει την ελληνική οινοποιία;
  2. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να προφυλαχθεί η υγεία των καταναλωτών;
  3. Σε ποιες ενέργειες θα προβεί, ώστε να παταχθούν περιπτώσεις αισχροκέρδειας;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: "Από την αξιοποίηση στο ξεπούλημα του λιμένα"

"ΑΕΣ Κρητών Ένωσις": Ιστορική ημέρα για το ελαιόλαδο της Κρήτης

Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου: Εγγραφή νέων σωματείων

 

ESPA BANNER