Κρήτη

Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης: Ιατρικός εξοπλισμός αξίας 50.000€ στις δομές υγείας του τόπου μας!

σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης

Η μεγάλη δράση δωρεάς ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού στις Δομές Υγείας της Κρήτης από την Χαλκιαδάκης Α.Ε., μια δωρεά συνολικού ύψους 50.000 ευρώ, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η δράση, η οποία εντάσσεται στο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε. και υλοποιείται με τη συνεργασία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, έχει ως στόχο να ενισχύσει την προσπάθεια που καταβάλλεται από το υγειονομικό προσωπικό στις Δομές του τόπου μας και να καλύψει βασικές ανάγκες, όπου αυτές εντοπίζονται.

Απινιδωτής μόνιτορ με εξωτερικό βηματοδότη, πιεσόμετρα και στηθοσκόπια στη Βραχεία Νοσηλεία του ΚΥ Ηρακλείου
Απινιδωτής μόνιτορ με εξωτερικό βηματοδότη, πιεσόμετρα και στηθοσκόπια στη Βραχεία Νοσηλεία του ΚΥ Ηρακλείου
Ιατρικός εξοπλισμός στη Βραχεία Νοσηλεία του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου στο 3ο χλμ Ηρακλείου Μοιρών
Ιατρικός εξοπλισμός στη Βραχεία Νοσηλεία του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου στο 3ο χλμ Ηρακλείου Μοιρών

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν στη Βραχεία Νοσηλεία του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου στο 3ο χλμ Ηρακλείου Μοιρών για την κάλυψη αναγκών του, δύο πιεσόμετρα και οξύμετρα τροχήλατα, μια συσκευή φυγοκέντρησης αίματος 28 θέσεων, ένας απινιδωτής μόνιτορ με εξωτερικό βηματοδότη, πιεσόμετρα και στηθοσκόπια επαγγελματικά, ένα φορείο και σανίδα ασθενών υδραυλικής λειτουργίας, δύο τραπέζια νοσηλείας τροχήλατα και ντουλάπες φαρμάκων.

Σημαντική ενίσχυση στη Βραχεία Νοσηλεία του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου
Σημαντική ενίσχυση στη Βραχεία Νοσηλεία του Κέντρου Υγείας Ηρακλείου

Επίσης, ολοκληρώθηκε η παράδοση στο Κέντρο Υγείας Χανίων στη Λεωφ. Καραμανλή 99 ενός φωτοτυπικού μηχανήματος Α3 Laser τεχνολογίας με λειτουργίες αντιγραφής, εκτύπωσης και έγχρωμης σάρωσης για τις ανάγκες λειτουργίας του και στο ΤΟ.Μ.Υ. Νομού Χανίων στην Καποδιστρίου & Δραγούμη μια συσκευή φυγοκέντρησης αίματος 28 θέσεων και ένα φωτοτυπικό μηχάνημα.

Φωτοτυπικό μηχάνημα Α3 Laser τεχνολογίας στο ΚΥ Χανίων
Φωτοτυπικό μηχάνημα Α3 Laser τεχνολογίας στο ΚΥ Χανίων

Επιπλέον, χορηγήσαμε στο Κέντρο Υγείας Ρεθύμνου ένα αυτόματο απινιδωτή Saver One Standard για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής του Ρεθύμνου.

Ένας αυτόματος απινιδωτής στο ΚΥ Ρεθύμνου
Ένας αυτόματος απινιδωτής στο ΚΥ Ρεθύμνου

Επιπλέον, προχωρήσαμε στην παράδοση αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού στο Γενικό Νοσοκομείο Σητείας, και συγκεκριμένα χορηγήσαμε μια αναπνευστική συσκευή C-PAP, ένα holter ρυθμού, ένα φορητό υπερηχοτομογράφο παλάμης και ένα 12κάναλο ηλεκτροκαρδιογράφο. Ο εξοπλισμός θα βοηθήσει το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου να ανταποκριθεί καλύτερα στις αυξημένες ανάγκες της περιοχής.

Σημαντικός ιατρικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Σητείας από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης
Σημαντικός ιατρικός εξοπλισμός στο Νοσοκομείο Σητείας από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Χαλκιαδάκης Α.Ε., έχει ήδη ολοκληρωθεί η δωρεά τριών κλιματιστικών στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και στα Πολυδύναμα Ιατρεία Ζαρού και Τυμπακίου, καθώς και η κάλυψη των αναγκών τους σε καθαριστικά (χλωρίνες, πολυκαθαριστικά, σακούλες και αναλώσιμα), για έναν ολόκληρο χρόνο σε συνεργασία με την εταιρεία Unilever.

Επίσης, η Χαλκιαδάκης Α.Ε. έχει ολοκληρώσει και την προσφορά ενός φορητού σύγχρονου ηλεκτροεγκεφαλογράφου για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΕΓΑ. Η συσκευή χρησιμοποιείται για τη διάγνωση παθήσεων των κινητικών νευρώνων και των εγκεφαλικών μυών και για τον έλεγχο ασθενειών, όπως η επιληψία, οι ενδοκρανιακές λοιμώξεις, οι εγκεφαλοαγγειακές νόσοι και εγκεφαλικοί όγκοι.

«Είμαστε δίπλα στην προσπάθεια που καταβάλλει το σύνολο των ανθρώπων του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αυτή την κρίσιμη στιγμή, σε όλες τις δομές της Κρήτης. Δίπλα στους συμπολίτες μας, με αίσθημα ευθύνης, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες των τοπικών δομών υγείας. Αυτή η προσφορά, που έρχεται σε συνέχεια της περυσινής μας δωρεάς μέσων ατομικής προστασίας για τη θωράκιση των εργαζομένων στις δημόσιες υγειονομικές μονάδες της Κρήτης, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι ο δικός μας τρόπος για να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλες και όλους αυτούς που δίνουν τη μεγάλη μάχη στα νοσοκομεία και τοπικές δομές υγείας της Κρήτης. Είμαστε δίπλα σας, σας ευχαριστούμε.».

Οι δωρεές θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και σε άλλες Δομές Υγείας, ως ελάχιστο δείγμα προσφοράς από τα σούπερ μάρκετ Χαλκιαδάκης, αλλά και ως ένα μεγάλο «ευχαριστώ» προς όλες και όλους αυτούς που βρίσκονται εδώ και μήνες στην πρώτη μάχη με τον κορωνοϊό.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για όλες τις δράσεις των super markets Χαλκιαδάκης, ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://bit.ly/3f2K2lW

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δραματική έκκληση του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών μέσω του Ράδιο Κρήτη στους πολίτες

Λαγουβάρδος στο Ράδιο Κρήτη: Αύριο η πιο καυτή μέρα για τo νησί

Ηράκλειο: Κλείνει το φράγμα Φανερωμένης - Αφόρητη η κατάσταση λόγω καύσωνα στις Μοίρες

Κρήτη

Ηράκλειο

Κορωνοϊός: Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Ερευνητές του εμβολίου Sputnik V στο πανεπιστήμιο Κρήτης

Την Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021,  στο πλαίσιο του κοινού έτους Ιστορίας Ελλάδας – Ρωσίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης, μαζί με Καθηγητές του Ιδρύματος πραγματοποίησε συνάντηση, στο Αμφιθέατρο «Ν. Πετρίδη», με ομάδα ερευνητών – δημιουργών του εμβολίου Sputnik V, του Ερευνητικού Ινστιτούτου Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Gamaleya» της Μόσχας,  με επικεφαλή την ιατρό – ερευνήτρια, Natalia Anatolyevna Nikitenko.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από το Ερευνητικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας «Γκαμαλέγια» της Μόσχας,   η κα Ordzhonikidze Maria Konstantinovna, Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Τμήματος Εθνικών Έργων στον Τομέα της Ιατρικής Μικροβιολογίας, μαζί με ομάδα δέκα Ερευνητών του Ινστιτούτου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Γεώργιος Μ. Κοντάκης καλωσόρισε την ομάδα Ερευνητών στο Ίδρυμα και έδωσε το λόγο στην ερευνήτρια Daria Grousova, η οποία έδωσε διάλεξη με θέμα: “Sputnik V vaccine”. Ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της ομάδας των ερευνητών και των καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η συζήτηση εστιάστηκε στην αποτελεσματικότητα και στην ασφάλεια του εμβολίου Sputnik V, σε θέματα βασικής έρευνας της δημιουργίας του συγκεκριμένου εμβολίου, καθώς και  σε θέματα επιδημιολογικής επιτήρησης.

Από πλευράς του Πανεπιστημίου Κρήτης συμμετείχαν, οι κ.κ. Στρατάκης Εμμανουήλ, Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, Αριστείδης Τσατσάκης , Καθηγητής Τοξικολογίας και Μέλος της Εθνικής Ακαδημίας  Επιστημών της Ρωσίας, Γκιζελή Ηλέκτρα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Καθηγητής Γενικής Παθολογίας - Λοιμωξιολογίας, Λιονής Χρήστος, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Ρίζος Απόστολος, Καθηγητής στον Τομέα Φυσικοχημείας, Σαρρής Παναγιώτης, Αναπληρωτής Καθηγητής Μικροβιολογίας, Σουρβίνος Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας,  Στυλιανάκης Χαράλαμπος, Αναπληρωτής Καθηγητής Μοριακής Βιολογίας και Επιγενετικής, Τερσένοβ Άλκης, Καθηγητής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Στατιστικής,  Χαμηλός Γεώργιος, Καθηγητής Κλινικής Μικροβιολογίας - Μικροβιακής Παθογένεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη - κορωνοϊός: 129 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός: Ασφαλή τα εμβόλια για τους καρκινοπαθείς

Κορωνοϊός: Τον Οκτώβριο ξεκινούν οι εμβολιασμοί στον παιδίατρο

ESPA BANNER