Κρήτη

OAK: Δύο νέα Διαδικτυακά Επιμορφωτικά Σεμινάρια

ορθόδοξος ακαδημία κρήτης

Με επιτυχία άρχισε το πρώτο μοριοδοτούμενο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, με θέμα: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική υποστήριξη των νοσούντων και των οικείων τους», το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Κρήτης, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 ξεκινά το δεύτερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο, με τίτλο: «Κοινωνικοπρονοιακή εκκλησιαστική παρέμβαση σε προβλήματα πένθους». Την έναρξη του Επιμορφωτικού Κύκλου Σεμιναρίων χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, Πρόεδρος της ΟΑΚ, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία του ποιμαντικού έργου των κληρικών στους νοσούντες συνανθρώπους μας και όλως ιδιαιτέρως στους ευαίσθητους χώρους των Νοσοκομείων και των Γηροκομείων, ειδικά την περίοδο αυτή εξαιτίας της πανδημίας (Covid-19).

Από την πλευρά του ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης ΘεολόγοςΑλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’ και
εξήρε το εκπαιδευτικό έργο και την προσφορά της ΟΑΚ, ευχαριστώντας για την άριστη συνεργασία.

Επίσης, έγινε ειδική αναφορά στη νέα σειρά Σεμιναρίων, με επίκεντρο την προστασία του Φυσικού Περιβάλλοντος, αξιοποιώντας το έργο και την εμπειρία του Ινστιτούτου Θεολογίας και Οικολογίας – Παραρτήματος της ΟΑΚ.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Ζορμπάς, Γενικός Διευθυντής της ΟΑΚ, υπογράμμισε την αναγκαιότητα επιμόρφωσης κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή της πανδημίας, η οποία αφήνει και θα αφήσει πολλά προβλήματα στην κοινωνία μας.

Στα Εκπαιδευτικά Σεμινάρια διδάσκουν εγνωσμένου κύρους Καθηγητές των Θεολογικών Σχολών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και κληρικοί με σημαντική εμπειρία στα παραπάνω θέματα.

Σημειώνουμε ότι η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης έχει υπογράψει από το 2014 Πρωτόκολλο Συνεργασίας με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, κατόπιν αποφάσεως της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με την ευλογία και ευχή του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α’, ο οποίος και έχει εξονομάσει την
ΟΑΚ «Κέντρο Εκπαίδευσης Κληρικών και Λαϊκών Στελεχών της Εκκλησίας Κρήτης, Δωδεκανήσων, Πατριαρχικής Εξαρχίας Πάτμου και της διασποράς του Οικουμενικού Θρόνου».

Ειδήσεις σημερα 

Περιφέρεια Κρήτης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθεια

Κρήτη: Βρήκαν τον ... ποντικό που άρπαξε εξοπλισμό 10.000 ευρώ

Βαρδάκης: Απορρίφθηκε για τρίτη φορά η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων