Κρήτη

Γραφεία ενοικιάσεως αυτοκινήτων: Διαγράφονται πρόστιμα παράνομης στάθμευσης

ενοικιαζομενα

Την οριστική διαγραφή των χρεώσεων που βεβαιώνονταν εδώ και χρόνια σε βάρος γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και στην Κρήτη, για κλήσεις παράνομης στάθμευσης τουριστών οι οποίοι ουδέποτε κλήθηκαν να πληρώσουν, δίνει τροπολογία που εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο πριν από μερικές ημέρες, δίνοντας σημαντική “ανάσα” στους επιχειρηματίες του κλάδου.

Όπως δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γραφείων Ιδιοκτητών Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και δικύκλων, κ. Μενέλαος Μαράκης, η εν λόγω τροπολογία ψηφίστηκε στις 17 Απριλίου και οδηγεί στη διαγραφή όλων των προστίμων έως και τις 23 Φεβρουαρίου 2007.

Πολλές φορές, κατά το παρελθόν, οι ιδιοκτήτες γραφείων ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων, διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι ο δήμος Ηρακλείου βεβαίωνε πρόστιμα δεκαετιών προχωρώντας στη στέρηση φορολογικής ενημερότητας, στη δέσμευση ΑΦΜ και την κατάσχεση των τραπεζικών λογαριασμών.

Η διαδικασία επιβολής προστίμων στους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων και δικύκλων, οι οποίοι με βάση σχετική σύμβαση μίσθωναν τα αυτοκίνητά τους, ήταν παράνομη ενώ οι ίδιοι δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με τα πρόστιμα αυτά αφού οι πελάτες τους με την αναχώρησή τους από την Κρήτη και την υπόλοιπη χώρα, ουδέποτε κλήθηκαν από την ελληνική Πολιτεία να τακτοποιήσουν το χρέος τους μεταφέροντας την υποχρέωση αυτή στους ιδιοκτήτες των γραφείων ενοικιάσεως.

Ο κ. Μαράκης επισήμανε για μία ακόμη φορά την ανάγκη, πέραν της διαγραφής των βεβαιωμένων οφειλών που δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα, οι εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων να απεμπλακούν μια για πάντα αλλά να βρεθεί τρόπος ώστε οι δήμοι να μπορούν να εισπράττουν πρόστιμα από ξένους επισκέπτες, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό.

Ελένη Μπουρμά

 

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Κλειστή η Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Γοργολαϊνη λόγω κρουσμάτων

Κρήτη: Έβαλε τέλος στη ζωή του με ένα σύρμα τυλιγμένο στον λαιμό του

 

Κρήτη

Κρήτη: Νέα καταγγελία για τον τάφο του εθνικού ευεργέτη Αντωνίου Φραγκιά Παπαδάκη

αντώνιος παπαδάκης

Όχι μόνο δεν πήρε σαφή θέση, εάν θέλουμε δηλαδή έναν ήρωα ή έναν δοσίλογο, στο ταφοπέδιο του εθνικού ευεργέτη Αντωνίου Φραγκιά Παπαδάκη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, αλλά η πρυτανεία του ΕΚΠΑ καλύπτει μέλος του, που διεκδικεί το επίμαχο ταφοπέδιο το οποίο έχει σημαντική αξία αφού υπολογίζεται σε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, κατήγγειλε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου, Γιάννης Στεφανάκης για την υπόθεση αυτή που ανέδειξε το “Ράδιο Κρήτη” κι έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση…

Ο κ. Στεφανάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, αναφορικά με την απάντηση που έλαβε ο δήμος Οροπεδίου από το ίδιο το Πανεπιστήμιο, επισήμανε ότι ο Πρύτανης δεν απαντά με σαφήνεια, λέει πως περιμένει τη θέση της … Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας και κατήγγειλε ότι ουσιαστικά η πρυτανική αρχή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου καλύπτει με τον τρόπο της καθηγητή της που διεκδικεί το εν λόγω ταφοπέδιο η αξία του οποίου ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ χωρίς να υπολογιστεί το γλυπτό που βρίσκεται πάνω σε αυτό!

Αντ’ αυτού, όπως εξήγησε ο κ. Στεφανάκης, δεν μπορεί να γίνει καμία απολύτως τελετή στο ταφοπέδιο αυτό, στη μνήμη του αείμνηστου Αντώνη Παπαδάκη που ευεργέτησε τόσο πολύ το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς σε αυτό έχει ταφεί και ο δοσίλογος Δεμέστιχας, όπως πριν από καιρό ανέδειξε μέσα από εκτενές ρεπορτάζ το “Ράδιο Κρήτη”.

Να σημειωθεί πάντως, ότι συγγενής του αείμνηστου Παπαδάκη, η φιλόλογος Ελένη Μπριτζολάκη, επικαλούμενη την απάντηση που η ίδια έλαβε από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών για το θέμα έστειλε επιστολή στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη με την οποία ενημερώνει, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα κυριότητας επί του ταφοπεδίου, το οποίο το 1952 παραχωρήθηκε σε συγγενή 5ου βαθμού εξ αγχιστείας, κάτι που το ΕΚΠΑ δε γνώριζε…

Ο κ. Στεφανάκης, πάντως, τονίζει πως ζητήθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης να πάρει απόφαση επί του θέματος, μετά από συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ είχε επαφές και με τον Δήμαρχο Ηρακλείου. Τόνισε ότι είναι καθαρά νομικό το θέμα και απαιτείται μία πολιτική απόφαση για τον τάφο ενός εθνικού ευεργέτη όπως ήταν ο αείμνηστος Αντώνης Παπαδάκης...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γάμοι - κορωνοϊός: Ξανασκέφτονται το όριο των 100 ατόμων - "Να περιμένουν λίγο τα ζευγάρια"

"Πόλεμος" δηλώσεων στο Ράδιο Κρήτη για τα εργασιακά

«Κοιτάξτε μας στα μάτια»: To βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης για τη νέα τουριστική σεζόν