Κρήτη

Ηράκλειο

Βαρδάκης: "Εμπαιγμός" με την παράδοση του έργου των κόμβων Αγίας Πελαγίας - Αχλάδας

Βαρδάκης Αγία Πελαγία

Στο σοβαρό θέμα των καθυστερήσεων στην υλοποίηση των Κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας, επανέρχεται ο Σωκράτης Βαρδάκης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηρακλείου, προχωρώντας σε νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση, με την κατάθεση ερώτησης την οποία συνυπογράφουν ο Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του κόμματος κ. Παππάς και οι βουλευτές Ηρακλείου κ. Ηγουμενίδης και κ. Μαμουλάκης. 

  Όπως επισημαίνει  ο κ. Βαρδάκης: ο εμπαιγμός του Υπουργείου συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, καθώς εξακολουθούν να παρουσιάζονται εμπόδια και καθυστερήσεις στην παράδοση του έργου, ενώ καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί από το αρμόδιο Υπουργείο στις αντίστοιχες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του κ. Βαρδάκη, το περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Παρότι μετά από δεκαετίες υποσχέσεων το έργο «Επεμβάσεις στους Κόμβους Αγ. Πελαγίας και Αχλάδας του Β.Ο.Α.Κ. για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας» συμβασιοποιήθηκε τον Μάιο 2019, με τις εργασίες να έχουν ξεκινήσει τότε ομαλά και να πραγματοποιούνται με εντατικούς ρυθμούς, οι καθυστερήσεις που είχαν προκύψει τον τελευταίο χρόνο συνεχίζονται και δεν αποτελούν, σε καμία περίπτωση, θετική εξέλιξη, αφού η ολοκλήρωση του έργου πάει από παράταση σε παράταση.

Θυμίζουμε ότι το έργο κατασκευής των κόμβων θα έπρεπε να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2020. Τότε δόθηκε μια μικρή παράταση για το καλοκαίρι. Ωστόσο στην πορεία προέκυψε η ανάγκη για επιπρόσθετες μελέτες και παρεμβάσεις επί του αρχικού τεχνικού αντικειμένου του έργου, κάτι το οποίο οδήγησε σε εκ νέου παράταση έως τις 2 Δεκεμβρίου 2020. Η ημερομηνία αυτή παρήλθε χωρίς το έργο να ολοκληρωθεί, ενώ το υπουργείο έδωσε νέα παράταση της προθεσμίας περαίωσης για τις 13 Ιουνίου του 2021.

Οι κόμβοι της Αγίας Πελαγίας και της Αχλάδας, λόγω της υψηλής επικινδυνότητας και της μεγάλης κυκλοφοριακής επιβάρυνσης τους θερινούς μήνες, αποτελούν αίτημα της τοπικής κοινωνίας που περίμενε τόσα χρόνια, ενώ παρέμενε μάρτυρας σοβαρών τροχαίων συμβάντων στα σημεία – “καρμανιόλα” αυτά επί του Β.Ο.Α.Κ.

Την ανησυχία του για την εξέλιξη του έργου έχει εκφράσει και ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μποκέας.

Ο κ. Βαρδάκης με την επανακατάθεση της Ερώτησης ζητά από τον Υπουργό να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες κατασκευής των δύο κόμβων Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας πριν την έναρξη της επόμενης τουριστικής περιόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΕΚ: Σε εγρήγορση για τη διατροφική "υποβάθμιση" των κρητικών προϊόντων

Βουλή - Τσακλόγλου: Σχέδιο για ταχύτερους ρυθμούς έκδοσης εκκρεμών συντάξεων

ΟΠΕΚΑ: Οι ημερομηνίες που καταβάλλει 12 επιδόματα

 

 

 

Κρήτη

Σαρηγιάννης στο Ράδιο Κρήτη: Πότε θα μειωθούν τα κρούσματα στο Ηράκλειο

δημοσθένης σαρηγιάννης

Την εκτίμηση ότι η αποκλιμάκωση της εκρηκτικής σήμερα κατάστασης στην ΠΕ Ηρακλείου θα αρχίσει να καταγράφεται μετά τις 9 Μαρτίου, έκανε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, σύμφωνα με το μοντέλο διαχείρισης υγειονομικού κινδύνου CORE (Covid-19 Risk Evaluation) που έχει αναπτύξει με την ομάδα του.

Ο καθηγητής απέδωσε τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην επικράτηση του μεταλλαγμένου, βρετανικού στελέχους του κορωνοϊού στο νησί και μίλησε για σοβαρή κατάσταση, η οποία όμως θα αντιστραφεί, με την τήρηση των μέτρων.

Τάχθηκε υπέρ του αυστηρού lockdown που ανακοινώθηκε χθες και ισχύει από σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι αν τα μέτρα είχαν ληφθεί νωρίτερα, η κατάσταση θα ήταν σαφώς καλύτερη.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημοσθένη Σαρηγιάννη στο Ράδιο Κρήτη

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αρναουτάκης: Ζητά την άμεση λειτουργία όλων των εμβολιαστικών κέντρων στην Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 16 ασθενείς στις εντατικές των νοσοκομείων

Ανώγεια - κορωνοϊός: Ζητούν από τον Χαρδαλιά να μπουν στο "βαθύ κόκκινο"