Κρήτη

Ηράκλειο

Με φοιτητές από τις ΗΠΑ συναντήθηκε ο Παναγιώτης Σημανδηράκης

perifereiapaideia.jpg

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Drexel στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ που παρακολουθούν το βιωματικό μάθημα «Κρητικός Πολιτισμός» και συνοδεύονταν από την καθηγήτρια εθνομουσικολογίας-λαογραφίας και πολιτισμικής ανθρωπολογίας Δρ. Μαρία Χναράκη (Κρητικής καταγωγής), υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης αρμόδιος για θέματα Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Το Πανεπιστήμιο του Drexel στη Φιλαδέλφεια είναι ένα ανώτατο διακεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα των Η.Π.Α. και φέρει πλέον Ελληνική υπογραφή με «Κρητική ταυτότητα» καθώς οφείλει τη «διάσωσή» του, στον αείμνηστο 11ο πρόεδρο του Κωνσταντίνο Παπαδάκη από τα Μεσκλά Χανίων.
Η Δρ. Χναράκη αναφερόμενη στο μάθημα για τον Κρητικό Πολιτισμό επεσήμανε: «Η διαφορετικότητα του συγκεκριμένου προγράμματος έγκειται στην βιωματική προσέγγιση των θεματικών ενοτήτων του Κρητικού πολιτισμού. Για παράδειγμα, στο πλαίσιο των μαθημάτων εντάσσονται εργαστήρια μαγειρικής, χορού και αγγειοπλαστικής. Έτσι, οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν αυτά που διαβάζουν σε θεωρητικά συγγράμματα».

perifereiapaideia2.jpg

perifereiapaideia2.jpg, by gpapadakis

Οι φοιτητές, απ’ την πλευρά τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την παραμονή τους στην Κρήτη υπογραμμίζοντας την μοναδικότητα και την σπουδαιότητα της ιστορίας, του πολιτισμού του νησιού, τη Κρητική φιλοξενία και γενικότερα του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σημανδηράκης  καλωσορίζοντας τους φοιτητές εξέφρασε την στήριξη του σε κάθε πρωτοβουλία διάδοσης και προβολής του Κρητικού πολιτισμού και δεσμεύτηκε να αναλάβει και να προωθήσει δράσεις συνέργειας με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα του εξωτερικού που ενισχύουν την στρατηγική εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης. 

Κρήτη

Κρήτη: Δύο νεκροί στην άσφαλτο σε τροχαίο με καραμπόλα οχημάτων

τροχαίο βράδυ

Δεν έχουν τελειωμό τα τροχαία στην Κρήτη σήμερα και μάλιστα με μηχανές, νεκρό και τραυματίες.

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα της Κυριακής στο Δαράτσο Χανίων σε καραμπόλα 4-5 οχημάτων έχασαν τη ζωή τους δύο άνθρωποι και χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό τους ενώ υπάρχουν και 5 τραυματίες, μεταξύ αυτών σύμφωνα με πληροφορίες και ένα βρέφος 7 μηνών.

Το σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε στον κόμβο Γαλατά προς Χανιά και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία λόγω του τροχαίου.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους τα οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στα οχήματα επιβάτες.

Προανάκριση για αίτια του ατυχήματος διενεργεί η τροχαία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Θρήνος για τον άτυχο Γιώργο, το 40ο θύμα στην άσφαλτο...

Κρήτη: Φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού στον Άγιο Νικόλαο για προστασία του "Nautical Geo"(φωτό)

 

ESPA BANNER