Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Πρόστιμο 15.000 ευρώ και λουκέτο - Το πάρτι τους βγήκε ...ξινό

διασκέδαση

Ακριβά θα κοστίσει στους υπεύθυνους της διοργάνωσης ενός πάρτι σε χώρο ξενοδοχείου στη Χερσόνησο η μη συμμόρφωση με τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν αστυνομικοί από το Α.Τ. Χερσονήσου σε χώρο διασκέδασης, διαπίστωσαν πως δεν τηρούνταν τα μέτρα προστασίας, τα άτομα που βρισκόταν στο εσωτερικό ήταν υπεράριθμα και όρθια, κάτι που απαγορεύεται μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Στον υπέυθυνο διοργάνωσης του πάρτι επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας για 15 ημέρες.

Η Ελληνική Αστυνομία, σε πρόσφατη ανακοίνωσή της απηύθυνε έκκληση στους επαγγελματίες και στους πολίτες για τήρηση των μέτρων προστασίας, ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Κόσμος

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Έξαρση της πανδημίας με 2.000 νεκρούς την ημέρα

κορωνοϊός ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν χθες Παρασκευή, για δεύτερη συναπτή μέρα, ένα ρεκόρ μολύνσεων του νέου κορωνοϊού μέσα σε χρονικό διάστημα 24 ωρών, με τουλάχιστον 225.201 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν πάνω από 2.500 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19, κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης και εξέτασε το Γαλλικό Πρακτορείο στις 20:30 (τοπική ώρα).

Οι ΗΠΑ, αντιμέτωπες με τρομακτική νέα έξαρση της πανδημίας εδώ και αρκετές εβδομάδες, ξεπέρασαν τρεις φορές το όριο των 200.000 κρουσμάτων μέσα σε μια ημέρα τον περασμένο μήνα.

Ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας και αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει ότι οι μετακινήσεις εκατομμυρίων Αμερικανών την περασμένη εβδομάδα για τη γιορτή των Ευχαριστιών θα προκαλούσαν ραγδαία άνοδο κρουσμάτων.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι θάνατοι ξεπερνούν πλέον συχνά το όριο των 2.000 την ημέρα, όπως την άνοιξη, στην κορύφωση της πανδημίας.

Ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με την Covid-19 στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, συνεχίζεται επίσης να αυξάνεται, ειδικά στις τέσσερις πολυπληθέστερες πολιτείες (Καλιφόρνια, Φλόριντα, Νέα Υόρκη, Τέξας), σύμφωνα με το Covid Tracking Project.

Ο μέχρι σήμερα απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, τη χώρα που υφίσταται μακράν το πιο σκληρό πλήγμα από αυτή σε απόλυτα μεγέθη, ανέρχεται σε πάνω από 278.000 νεκρούς επί συνόλου 14,3 εκατομμυρίων μολύνσεων.