Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εργαζόμενοι σε Σταϊκούρα για τα τέλη κυκλοφορίας - Ουκ αν λάβoις παρά του μη έχοντος

Τέλη κυκλοφορίας

Το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Νομού Ηρακλείου, απέστειλε επιστολή προς το Υπουργείο Οικονομικών με κοινοποίηση στο Γραφείο του Πρωθυπουργού και στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, για το θέμα της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, 

Με έκπληξη και με μεγάλη απογοήτευση πληροφορηθήκαμε από τις σημερινές σας δηλώσεις στα ΜΜΕ πως η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας δεν πρόκειται να πάρει νέα αναβολή. Ζητείται από τους πολίτες γενικότερα και ειδικότερα από τους εργαζόμενους του κλάδου του επισιτισμού-τουρισμού να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όταν δεν έχει αλλάξει κάτι στην οικονομική τους κατάσταση από το Δεκέμβριο που ανακοινώθηκε η πρώτη παράταση. Συγκεκριμένα:

- Το επίδομα των 534 ευρώ έμεινε σταθερό για τους συναδέλφους που είναι σε αναστολή αλλά δεν είναι επαρκές για να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες.

- Το επίδομα ανεργίας το οποίο λαμβάνουν άλλοι συνάδελφοι είναι στα 400 ευρώ.

- Οι εργαζόμενοι στα νυχτερινά κέντρα με συμβάσεις μίας ημέρας εξακολουθούν να βρίσκονται εκτός μέτρων στήριξης της κυβέρνησης από το Νοέμβριο όποτε και ξεκίνησε το κλείσιμο του κλάδου.

- Οι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα πενήντα ένσημα για ταμείο ανεργίας  και είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ μόλις προχθές νομοθετήσατε έκτακτο επίδομα 400 ευρώ για αυτούς το οποίο όμως δεν έχουν λάβει ακόμα.

Βλέποντας όλα τα παραπάνω, αναρωτιέται εύλογα κάποιος γιατί επιμένετε να μη δώσετε παράταση στους εργαζόμενους του κλάδου, οι οποίοι προσπαθούν να κρατηθούν όρθιοι με αυτά τα οικονομικά δεδομένα. Σαφώς, όλοι οι συνάδελφοι θα επιλέξουν -ιεραρχώντας τις ανάγκες τους- την οικονομική επιβίωση του νοικοκυριού τους, από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας στο κράτος, το οποίο δεδομένα κάποιους από αυτούς δεν τους έχει στηρίξει καθόλου. 

Ζητάμε την παράταση καταβολής των τελών κυκλοφορίας για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου τουλάχιστον ένα μήνα αφότου πραγματοποιηθεί το επίσημο άνοιγμα του από την κυβέρνηση. 

Πρέπει να λάβατε υπόψη σας τη ρήση των αρχαίων ελλήνων η οποία αντικατοπτρίζει επαρκώς την κατάσταση των συναδέλφων στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού:

Οὐκ ἂν λάβοις παρὰ τοῦ μὴ ἔχοντος!

Με εκτίμηση, 

Ο Πρόεδρος, Ριζικιανάκης Μιχάλης

Ο Γενικός Γραμματέας, Βαρσαμάς Ιωάννης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σταϊκούρας: Παράταση υποβολής δικαιολογητικών σε όλες τις επιστρεπτέες

"Κούρεμα" ενοικίων και τον Μάρτιο: Ποιοι δικαιούνται μείωση 100% και ποιοι 40%

Eλληνικά ομόλογα 2,65 δισ. ευρώ αγόρασε τον Ιανουάριο η ΕΚΤ

Κρήτη

Ηράκλειο

Φωτιά - Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών (βίντεο)

φωτια γουβες πεδιο βολων

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά το απόγευμα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 13.00 το μεσημέρι  κοντά στο Πεδίο Βολής στην περιοχή των Γουβών, σε χορτολιβαδική έκταση.

 

 Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών
Μεγάλη φωτιά κοντά στο Πεδίο Βολής Γουβών

 

Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες

Στο σημείο μετέβη και ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Περιφέρειας Κρήτης, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκε κι ένα ακόμα ελικόπτερο το οποίο ήρθε από τα Χανιά. 

 

 

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά, 70 πυροσβέστες με  4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα και 1 Ε/Π, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και 3 υδροφόρες ΟΤΑ.

Αργά το απόγευμα-  οπότε και η φωτιά παρουσίασε ύφεση- οι δυνάμεις ελαττώθηκαν, ενώ πυροσβέστες θα μείνουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους καθ όλην τη διάρκεια της νύχτας. 

 

 

 

Ειδήσεις σημερα

Κρήτη: Τουρίστες χρειάστηκαν βοήθεια σε φαράγγια

Τραγική κατάληξη στην εξαφάνιση Δογιάκη: Βρέθηκε νεκρός ο κρητικός επιχειρηματίας

Σε ποιούς δήμους ξεκινούν οι δολωματικοί ψεκασμοί για τον δάκο της ελιάς