Κρήτη

Ηράκλειο

Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Ηράκλειο - Μεσαρά, τι θα γίνει με τους κόμβους

2-2-2-1021x580.jpg

Νωρίτερα κατά 10 ημέρες δόθηκε σε πλήρη κυκλοφορία ο πολύπαθος οδικός άξονας που ενώνει το Ηράκλειο με τη Μεσαρά καθώς ολοκληρώθηκαν τα έργα που βρισκόταν σε εκκρεμότητα το προηγούμενο διάστημα.

Ο δρόμος άνοιξε στις 5 το απόγευμα του Σαββάτου και πρόκειται για το νέο οδικό τμήμα από την Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες και Μεσαρά του κάθετου άξονα Ηράκλειο – Μοίρες, μήκους περίπου 16 χλμ. 

Όπως δήλωσε στο ekriti.gr, o διευθυντής συγκοινωνιακών έργων του ΟΑΚ κ. Γ. Αγαπάκης με αυτό το μεγάλης σπουδαιότητας έργο για την Μεσαρά και για ολόκληρη την Κρήτη, η απόσταση θα μειωθεί κατά 15 λεπτά και η απόσταση κατά 5 χλμ. περίπου ενώ στις σήραγγες έχουν τοποθετηθεί και κάμερες ασφαλείας.
 

Πως θα γίνεται η κίνηση των οχημάτων

Η κίνηση των οχημάτων από το Ηράκλειο προς Μεσαρά, θα γίνεται μέσω του νέου κυκλικού κόμβου στην είσοδο του οικισμού της Αγίας Βαρβάρας προς Μοίρες, ενώ από Μοίρες προς Ηράκλειο θα γίνεται μέσω του Ισόπεδου Κόμβου στην περιοχή Καστελίου Μοιρών.

Στην παρούσα φάση θα λειτουργεί ο ανισόπεδος κόμβος  Μορονίου – Πλουτής από και προς Ζαρό, Αμπελούζο κ.α., ενώ οι ανισόπεδοι κόμβοι  Γέργερης και Πανασού δεν θα λειτουργήσουν προσωρινά.
 

Ο ανισόπεδος κόμβος Γέργερης αναμένεται να δοθεί σε χρήση μέχρι τις 10 Αυγούστου. Ο ημικόμβος Πρινιά θα λειτουργεί στην έξοδο του προς Αγία Βαρβάρα, η είσοδος από Αγία Βαρβάρα προς Μοίρες, μέσω του ημικόμβου Πρινιά, θα λειτουργήσει μέχρι τις 10 Αυγούστου,  ενώ ο κόμβος Πανασού σε αμέσως επόμενη φάση.

Ο νέος οδικός άξονας περιλαμβάνει τρεις (3) σήραγγες και δύο (2) στέγαστρα συνολικού μήκους 1,6 χλμ και πέντε (5) κοιλαδογέφυρες συνολικού μήκους 928 μ. 
Η κίνηση μέσα στις σήραγγες και στις γέφυρες θα πρέπει να γίνεται με προσοχή, χωρίς προσπεράσεις και με αυστηρή τήρηση των ορίων ταχύτητας.  
Παρακαλούνται οι οδηγοί να τηρούν πιστά την οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων. 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η Πρόεδρος θα αφιχθεί το μεσημέρι και το απόγευμα, στις 16.00 θα ξεναγηθεί στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

ESPA BANNER