Κρήτη

Ηράκλειο

Δήμος Ηρακλείου: Καταδικάζει την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη

επίθεση γραφείο Αυγενάκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 1η Μαρτίου 2021, ενέκρινε  κατά πλειοψηφία ψήφισμα, με το οποίο καταδικάζει την επίθεση στο γραφείο του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου καταδικάζει την καταστροφική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του Ηρακλειώτη εκλεγμένου βουλευτή και υπουργού Λευτέρη Αυγενάκη. Σεβόμαστε απολύτως την διαφορετική άποψη, αρκεί αυτή να εκφράζεται με τρόπο που δεν καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα και οι κανόνες της Δημοκρατίας. Πράξεις βίας, στη διάρκεια των οποίων μπορεί να κινδυνέψουν και ανθρώπινες ζωές, δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας. Οι πράξεις αυτές, τις περισσότερες φορές αποπροσανατολίζουν και οδηγούν σε διχαστικές καταστάσεις. Τέτοιες είδους τακτικές, πρακτικές και δράσεις, δεν είναι ανεκτές από την κοινωνία των πολιτών του Ηρακλείου.

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ανησυχία για τη διασπορά - "Καμπανάκι" κινδύνου για τα νοσοκομεία

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ραγίζει καρδιές ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου (βίντεο)

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων