Κρήτη

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ραγίζει καρδιές ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου (βίντεο)

γιώργος λιακάκης

Συγκλονίζει ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου Λιακάκη, για τον χαμό του αδελφού του, που άφησε την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο νοσοκομείο τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, "χτυπημένος" από κορωνοϊό.

Ο Μανώλης Λιακάκης μιλά με δάκρυα στα μάτια για τον Γιώργο, την λατρεία του για τη δουλειά του και τις τελευταίες ώρες:

«Λάτρευε τη δουλειά του από μικρός. Ήταν η ζωή του αυτή η δουλειά και αγαπούσε όλα τα παιδιά που συνεργαζόταν. Από μικρός μου έλεγε ότι θα προσπαθήσει να φτάσει στην κορυφή του κόσμου και ότι αν δεν υπήρχε αυτή η κρίση, θα είχε φτάσει πολύ ψηλά», είπε χωρίς να μπορέσει να κρατήσει τα δάκρυά του.

«Ήταν πάρα πολύ καλό παιδί», πρόσθεσε και στη συνέχεια μίλησε για τη σκληρή μάχη που έδωσε ο αδελφός του με τον covid-19: «Εγώ είμαι ο δίδυμος αδερφός του, είμαστε μαζί από πριν γεννηθούμε. Ήξερα ότι δε θα πάει καλά. Είχα προαίσθημα. Ένα βράδυ πριν πεθάνει, προσευχόμασταν όλοι γι’ αυτόν, αλλά εγώ μέσα μου ήξερα ότι δε θα πάει καλά. Μου λείπει πάρα πολύ. Και οι γονείς μου κλαίνε συνέχεια. Με έπαιρνε μέσα από το νοσοκομείο και μου έλεγε ότι πονάει και ότι δε μπορούσε να πάρει ανάσα».

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζανάκης - κορωνοϊός: Άμεσα μέτρα τώρα για να μην γίνει ανεξέλεγκτη η κατάσταση στο Ηράκλειο

«Εξοικονομώ-Αυτονομώ»: Από σήμερα η υποβολή των δικαιολογητικών για το νέο πρόγραμμα

Ηράκλειο - Κορωνοϊός: Μετά τον σάλο, τελικά δωρεάν τα rapid test σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο

Ελλάδα

Με διπλή μάσκα και περιορισμό στον αριθμό των ατόμων οι εκκλησίες τη Μ. Εβδομάδα και το Πάσχα

Επιτάφιος Γενεσίου Θεοτόκου Μπεντεβή Ηρακλείου

Τις λεπτομέρειες και τον ακριβή τρόπο, καθώς και τους κανόνες με τους οποίους θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και το Πάσχα, συγκεκριμενοποίησε η κυβέρνηση, μετά και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Στα μέτρα προστασίας, μάλιστα, η σύσταση είναι για χρήση διπλής μάσκας, τόσο εντός όσο και εκτός των Ναών.

Πιο αναλυτικά:

-Σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά την διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, θα συνεχίσει να ισχύει η μέχρι σήμερα αναλογία του ενός ατόμου ανά 25m2 με τα υγειονομικά μέτρα, που ήδη ισχύουν (επαρκής αερισμός των χώρων, τήρηση αποστάσεων και κανόνων υγιεινής, αντισηψία χεριών, υποχρεωτική χρήση μάσκας). Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των ναών τήρηση απόστασης 10m2 μεταξύ των πιστών, τήρηση των κανόνων υγιεινής και υποχρεωτική χρήση μάσκας.

-Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους.

-Σχετικά με την εφαρμογή testing κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ σε ιερείς, νεωκόρους, ιεροψάλτες και στο λοιπό προσωπικό, που θα βρίσκεται εντός του ναού.

-Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Παρασκευής α) η περιφορά του Επιταφίου μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς να ακολουθεί πομπή πιστών, β) το προσκύνημα του Επιταφίου εκτός του ναού, και γ) τήρηση αποστάσεων, υποχρεωτική χρήση μάσκας και γενικότερα ένταση στην εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων και επιτήρηση αυτών προς αποφυγή του συγχρωτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκκλησία της Κρήτης: Αυτές είναι οι προτάσεις για Μεγάλη Εβδομάδα και Ανάσταση

Επίσκοπος Κνωσού: Καλύτερα Ανάσταση νωρίτερα με πιστούς, παρά τα μεσάνυχτα με άδειους ναούς

Πάσχα: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και τραπέζι έως 12 άτομα