Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στα "κάγκελα" οι ξενοδοχοϋπάλληλοι για τη σύμβαση εργασίας - Τί απαντούν οι ξενοδόχοι

υποδοχή ξενοδοχείου

Ακόμα και σε κοινωνικές δομές Δήμων απευθύνονται ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου για να προμηθευτούν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Νίκος Κοκολάκης.

Μιλώντας στον Γιώργο Ι. Παπαδάκη, ο κ. Κοκολάκης περιέγραψε την δύσκολη οικονομικά θέση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί συνάδελφοί του καθώς η χρονιά που πέρασε ήταν κάτι παραπάνω από τραγική.

"Βρισκόμαστε σε δεινή οικονομική θέση. Τα νοικοκυριά των ξενοδοχοϋπαλλήλων έχουν πρόβλημα" τόνισε ο κ. Κοκολάκης ενώ περιέγραψε και τις έντονες αντιδράσεις που υπάρχουν στον κλάδο, αναφορικά με την μη υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης από τους ξενοδόχους. 

"Οι ξενοδόχοι λένε ότι επειδή έληξε η θητεία του ΔΣ της Ένωσης τους, δεν μπορούν να υπογράψουν την τοπική σύμβαση. Αυτό είναι ψέμα" υποστήριξε τέλος ο κ. Κοκολάκης ο οποίος προανήγγειλε κινήσεις από την πλευρά των ξενοδοχοϋπαλλήλων για την υπογραφή της τοπικής συλλογικής σύμβασης.  

Λίγη ώρα μετά την ανάδειξη του θέματος από το Ράδιο Κρήτη, ήρθε η γραπτή απάντηση από την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου.

 

Στην ανακοίνωσή αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμο Κύριο
Νίκο Κοκολάκη
Πρόεδρο Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων
Νομού Ηρακλείου

Αγαπητέ πρόεδρε,
Όπως ίσως γνωρίζεις, το παρόν διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης ξενοδοχείων  Ηρακλείου έχει ολοκληρώσει τη θητεία του. Υπό το παρόν καθεστώς δεν νομιμοποιούμαστε να υπογράψουμε καμία πρόσθετη πράξη και αυτό συμπεριλαμβάνει και τις συμβάσεις εργασίας. Με αίσθημα ευθύνης, αλλά και ουσιαστική διάθεση στήριξης των εργαζομένων μας,  τοποθετηθήκαμε δημόσια για την υιοθέτηση της εθνικής κλαδικής συμβάσεις εργασίας, γνωρίζοντας ότι την συνυπογράφεις ως αντιπρόεδρος της ΠΟΕΕΤ. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε σταθεί δίπλα στους εργαζόμενους και σε σένα προσωπικά και πιστεύουμε ότι με την δημόσια τοποθέτησή μας το πράξαμε και σε αυτήν την περίπτωση. 
Με το πέρας των περιοριστικών μέτρων θα συγκαλέσουμε γενική συνέλευση και εκλογές. Θα παραδώσουμε, ως οφείλουμε, όλα τα πεπραγμένα του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου για να μπορέσει να ολοκληρώσει η και να εξελίξει το έργο που αφήνουμε. 
Με την ευκαιρία θυμίζω για άλλη μία φορά ότι το 2020 ήταν μία καταστροφική χρόνια για όλους μας, με απώλειες τζίρου σχεδόν 80%. Πρέπει, μαζί, να συνεχίσουμε για μία δίκαιη και σωστή, από κάθε άποψη, μισθολογική βάση στην οποία το κράτος να μην στερεί το δικαίωμα σε εμάς να αμείβουμε καλύτερα και σε εσάς να αμείβεστε καλύτερα.  Εισφορές και κρατήσεις παραμένουν το κύριο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε με τρόπο που να αλλάζει σημαντικά τα δεδομένα για τον κάθε εργαζόμενο. 
Αναμένοντας τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα του τουρισμού, εύχομαι μία σημαντικά καλύτερη σεζόν και υπόσχομαι να σταθούμε κοντά σας στις μάχες που θα δοθούν για το υπόλοιπο της πανδημίας. 
Για την Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου
Ο πρόεδρος 
Νίκος Χαλκιαδάκης

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ραγίζει καρδιές ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου (βίντεο)

Ηράκλειο - κορωνοϊός: Ζητούν να σταματήσουν τα μαθήματα στα σχολεία

Επιστρεπτέα 6: Έως τις 16 Μαρτίου οι αιτήσεις - Ποιοι μένουν εκτός

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων