Κρήτη

Ηράκλειο

Αναπτυξιακή Ηρακλείου: Μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον για το πρόγραμμα Leader

αναπτυξιακή ηρακλείου

Ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων για τις ιδιωτικές επενδύσεις στο Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/LEADER Ν. Ηρακλείου που υλοποιεί η ΟΤΔ Αναπτυξιακής Ηρακλείου. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020.
 
Συνολικά υποβλήθηκαν 79 προτάσεις με συνολικό προϋπολογισμό 23.962.000€ με αιτούμενο ποσό χρηματοδότησης 12.779.000€, ποσό που είναι τρεις φορές παραπάνω από το ποσό που προκηρύχθηκε (4.052.500€).
 
Η πρόσκληση αφορούσε επενδυτικά σχέδια στον τομέα της μεταποίησης – τυποποίησης αγροτικών προϊόντων, των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και της διαμονής, της παροχής υπηρεσιών στον τομέα του πολιτισμού και των ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, των εργαστηρίων - βιοτεχνιών κλπ.
 
Από τις προτάσεις που υποβλήθηκαν το 48,50% αφορά στην μεταποίηση γεωργικών και μη γεωργικών προϊόντων, το 33,70% στον τομέα του τουρισμού, το 12,60% στις βιοτεχνίες  και το 5,20% στον τομέα παροχής υπηρεσιών.
 
Η διαδικασία της αξιολόγησης θα ξεκινήσει άμεσα από τα στελέχη της Αναπτυξιακής Ηρακλείου και αναμένεται ότι η αξιολόγηση και οι εντάξεις των έργων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.
 
Εκτιμάται ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, θα ανταποκριθεί στο μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον του νομού και θα συνδράμει στην ένταξη όλων των έργων που θα αξιολογηθούν θετικά, με τη χορήγηση επιπλέον χρηματοδότησης.
 
Η Αναπτυξιακή Ηρακλείου ευχαριστεί όλους τους υποψήφιους επενδυτές, τα γραφεία συμβούλων που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες που ανταποκρίθηκαν στη χορήγηση των απαιτούμενων δικαιολογητικών και δεσμεύεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ένταξη όλων των επενδύσεων στο πρόγραμμα.
 
 

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Νέα "καραβιά" προσφύγων - Πού θα φιλοξενηθούν

Λέσβος πρόσφυγες

Στις κατασκηνώσεις του Δήμου Χανίων στον Καλαθά Ακρωτηρίου μεταφέρθηκαν στις 6:10 το πρωί οι 100 από τους 152 μετανάστες που είχαν διασωθεί τις πρωινές ώρες της Παρασκευής μετά από επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε εισροή υδάτων ενώ έπλεε 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νησίδας Σχίζα Μεσσηνίας.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ελένη Ζερβουδάκη, οι υπόλοιποι μετανάστες αναμένεται να φθάσουν τις αμέσως επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με την κ Ζερβουδάκη ο χώρος της κατασκήνωσης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, ενώ προσφέρθηκε φαγητό και νερό στους μετανάστες και όλοι τους θα υποβληθούν σε διαγνωστικό έλεγχο covid -19. Παράλληλα θα κινηθούν οι διαδικασίες για την ταυτοποίηση τους.

Οι μετανάστες είχαν μεταφερθεί στην Παλαιόχωρα με το δεξαμενόπλοιο «ARISTΟFANIS» σημαίας Νήσων Μάρσαλ και με σκάφη αποβιβάστηκαν σταδιακά και κατά ομάδες στο λιμάνι της περιοχής. Η διαδικασία της αποβίβασης ξεκίνησε τις μεταμεσονύκτιες ώρες και ολοκληρώθηκε με την μεταφορά των μεταναστών στα Χανιά με λεωφορεία.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή με τραυματίες - Συναγερμός στην Αστυνομία

Μητσοτάκης από ΟΗΕ: Μήνυμα σε Τουρκία για προκλήσεις σε Ανατολική Μεσόγειο και Κυπριακό

ESPA BANNER