Κόσμος

Τατάρ: Μας ανήκει με τη βούλα το Βαρώσι

ερσίν τατάρ

Για έγκυρους τίτλους ιδιοκτησίας βακούφικων περιουσιών που αφορούν το Βαρώσι και βρέθηκαν στα αρχεία του «τμήματος βακουφίων» (Ίδρυμα Τουρκοκυπριακών Θρησκευτικών Υποθέσεων) μίλησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ κατά την συνάντηση που είχε σήμερα με τον «πρόεδρο», Μουσταφά Γκιοκμέν και τα μέλη του «διοικητικού συμβουλίου» του «τμήματος».

Ανακοίνωση του γραφείου του κ. Τατάρ γράφει ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης δήλωσε ότι η πολιτική τους στο θέμα της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου δεν είναι αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και την διεθνή κοινότητα και αυτή θα εφαρμοστεί μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» που αναγνωρίζεται από το διεθνές δίκαιο, με τρόπο που δεν θα βλάπτει τα συμφέροντα των βακουφίων.

Ευχαρίστησε το «τμήμα βακουφίων» για την εργασία που έχει κάνει όσο αφορά το θέμα του Βαρωσίου αλλά και γενικά για το έργο του. Ο κ. Γκιουκμέν δήλωσε ότι στηρίζουν τον κ. Τατάρ και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Στο μεταξύ, σήμερα ανακοινώθηκε ότι απεβίωσε ο Μεχμέτ Σιουκρού Ταντογάν, πρόεδρος της Ένωσης Βετεράνων Πολέμου της Τουρκίας, 71 ετών, που στις 15 Νοεμβρίου κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου στο Βαρώσι είχε πέσει σε κενό δύο μέτρων μπροστά από το ξενοδοχείο Λόρδος και είχε τραυματιστεί σοβαρά. Ο Τάντογάν είχε αρχικά νοσηλευτεί στο «κρατικό» νοσοκομείο Αμμοχώστου και στην συνέχεια είχε μεταφερθεί στην Τουρκία για να συνεχίσει εκεί την θεραπεία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Τατάρ επιμένει σε λύση δύο κρατών στην Κύπρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυπριακό: Ετοιμες για Πενταμερή Διάσκεψη οι δύο πλευρές

Κόσμος

Ο κορωνοϊός... σκοτώνει τη Βραζιλία - Πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι

Βραζιλία - κορωνοϊός

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 1.555 ασθενείς με την COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν 69.609 κρούσματα του SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των 212 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 264.325 νεκρούς επί συνόλου 10.938.836 μολύνσεων, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα. Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη.

Κατά κεφαλήν, η χώρα καταγράφει 126 θανάτους και 5.205 μολύνσεις ανά 100.000 κατοίκους.

Εν μέσω νέας έξαρσης της πανδημίας στη μεγαλύτερη λατινοαμερικάνικη χώρα, την τελευταία εβδομάδα σημειώθηκαν τραγικό ρεκόρ θανάτων σε εβδομαδιαία βάση —έφθασαν τους 10.104— και ρεκόρ 421.604 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, αριθμός υψηλότερος κατά πάνω από 42.500 περιπτώσεις σε σχέση με το προηγούμενο υψηλό, που καταγραφόταν μόλις το πρώτο μισό του Ιανουαρίου.

 

Διαβάστε επίσης:

Το Εμιράτο της Κρήτης

Τα... παπούτσια της Προέδρου της Δημοκρατίας στο κόκκινο χαλί