Παρασκευή 13 ΔΕΚ 2019 00:47
 • Ηρακλειο
  13°C
 • Χανια
  12°C
 • Ρεθυμνο
  12°C
 • Λασιθι
  13°C
Ekriti.gr Logo

Brexit: Κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή

Brexit: Κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή

brexit-flags.jpg

H απόφαση του προέδρου της Βουλής, Τζον Μπέρκοου, για το Brexit, με την οποία απορρίφθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων το αίτημα της κυβέρνησης να υπάρξει τη Δευτέρα ψηφοφορία επί της Συμφωνίας Αποχώρησης, στην οποία κατέληξε ο Μπόρις Τζόνσον την προηγούμενη εβδομάδα, συνιστά μία ακόμη ανατροπή στο σήριαλ του Brexit, 40 μήνες μετά τη διενέργεια του σχετικού δημοψηφίσματος.

Μένουν μόλις εννέα ημέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την ΕΕ και όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι. Αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση με Συμφωνία ή άτακτο Brexit, έξοδος την προκαθορισμένη ημερομηνία ή νέα παράταση στο δράμα, Brexit με απόφαση της Βουλή των Κοινοτήτων ή νέες εκλογές και ενδεχομένως δημοψήφισμα είναι τα πιθανά σενάρια.

Ο Μπόρις Τζόνσον παρά την ήττα του στο κοινοβούλιο το Σάββατο δοκίμασε την τύχη του για δεύτερη φορά, καταθέτοντας την ίδια συμφωνία προς ψήφιση, παρόλο που γνώριζε πως υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μη γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής.
Βρετανοί αναλυτές τονίζουν πως ήταν μια άσκοπη ενέργεια, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μια ακόμη ήττα για τον Τζόνσον.

Διαβάστε επίσης. . .

“Για την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως ήταν ιδιαίτερα σπουδαία αυτή η χρονιά γιατί αρχίζοντάς την είχαμε...
Μερική διάσπαση του πρώην συγκυβερνώντος στην Αυστρία ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων συνιστά η...
Τρεις κρατούμενοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 21 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στη φυλακή της Αλ-Μαλάζ...