Σάλος προκλήθηκε από τον 37χρονο Αυστραλό δισεκατομμυριούχο Adrian Portelli (γνωστό και ως "Lambo Guy"), ο οποίος άνοιξε το πρώτο του βενζινάδικο στη Μελβούρνη προσφέροντας καύσιμα σε εξαιρετικά χαμηλή τιμή—περίπου 0,8 έως 1 ευρώ το λίτρο (ή 0,99-1 δολάριο Αυστραλίας)—σε μια περίοδο που οι διεθνείς τιμές είναι στα ύψη.
Η τιμή δεν είναι διαθέσιμη για όλους, αλλά μόνο για τα μέλη της πλατφόρμας του, LMCT+. Το μοντέλο αυτό, που θυμίζει τη χονδρική πώληση της Costco, θεωρείται από πολλούς ως μια επιθετική κίνηση που «ταράζει τα νερά» στην αγορά καυσίμων. Η ανακοίνωση της χαμηλής τιμής προκάλεσε τεράστιες ουρές αυτοκινήτων στο προάστιο Preston, αναγκάζοντας την αστυνομία να επέμβει για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.
Ο Portelli προκάλεσε αντιδράσεις όταν αρνήθηκε να καλύψει το κόστος της αστυνόμευσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «σπατάλη δημοσίου χρήματος» και δηλώνοντας ότι ο ίδιος έχει ήδη πληρώσει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε φόρους.
Ο ίδιος μάλιστα έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να ανοίξει έως και 50 παρόμοια βενζινάδικα σε όλη την Αυστραλία, προκαλώντας ανησυχία στους παραδοσιακούς παίκτες του κλάδου για το αν θα μπορέσουν να ανταγωνιστούν τέτοιες τιμές
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κρήτη - Σημαντική εξέλιξη: Στην Αθήνα ο φάκελος για τις αποζημιώσεις των ελαιοπαραγωγών
Ανδρουλάκης: Ο πρωθυπουργός με τον ανιψιό του δημιούργησαν μια συμμορία στο Μαξίμου