Κοινωνία

Η συγκινητική ανάρτηση του Κέλλα για τον λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημιακού που έλαβε εξιτήριο

 συγκινητικό στιγμιότυπο μέσα από την ειδική μονάδα περίθαλψης του Πανεπιστημιακού.

Η είδηση πως ο λοιμωξιολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας που είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό, έλαβε χθες εξιτήριο, έγινε δεκτή με ανακούφιση από την ιατρική κοινότητα αλλά και από την κοινωνία την ίδια.

Είναι ο δεύτερος γιατρός – γιατί και ο βουλευτής γιατρός είναι – που έλαβε εξιτήριο, μετά τον Χρήστο Κέλλα που κέρδισε μία αιφνίδια και σκληρή μάχη με τον ιό.

Ο βουλευτής μάλιστα, έσπευσε να εκφράσει την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη και για τον συνάδελφό του, γράφοντας στο facebook τα εξής:

“Έπιασε τόπο η ευχή μου “να πάνε όλα καλά,με γρήγορο εξιτήριο για σένα…”
Τα δύσκολα πέρασαν…και για τους δυο μας… Μακάρι σύντομα,νικητής και όλος ο κόσμος στη μάχη με τον ιό! Σιδερένιος γιατρέ μου!”

Τα παραπάνω συνοδεύτηκαν και από ένα συγκινητικό στιγμιότυπο μέσα από την ειδική μονάδα περίθαλψης του Πανεπιστημιακού.

 συγκινητικό στιγμιότυπο μέσα από την ειδική μονάδα περίθαλψης του Πανεπιστημιακού.
συγκινητικό στιγμιότυπο μέσα από την ειδική μονάδα περίθαλψης του Πανεπιστημιακού.

Κόσμος

Ισπανία: Παρατείνεται η κατάσταση έκτακτης ανάγκης

κορωνοϊός Ισπανία

Στη χρονική επέκταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για ακόμη δύο εβδομάδες –έως την 21η Ιουνίου- αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση της Ισπανίας.

Η πρόθεση της Μαδρίτης έγινε γνωστή από τον πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος είχε τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των περιφερειών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές Μαΐου η ισπανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει τη σταδιακή «χαλάρωση» των έκτακτων μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.

Κι αυτό, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η καμπύλη των κρουσμάτων και των θυμάτων βαίνει μειούμενη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σάββατο καταγράφηκαν μόλις τέσσερις νεκροί και 271 κρούσματα, με τον συνολικό απολογισμό να διαμορφώνεται σε 27.125 και 239.228 αντίστοιχα.

Η Ισπανία ετέθη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 14 Μαρτίου του 2020, επιβάλλοντας γενικευμένο «lockdown» και απαγορεύοντας τις περιττές μετακινήσεις των πολιτών.