Skip to main content
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αίγυπτος: Χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα ελληνικά σχολεία της Αλεξάνδρειας

alexandreia.jpg
 clock 22:10 | 12/09/2018
writer icon newsroom ekriti.gr

Πενήντα τέσσερις είναι οι μαθητές που πέρασαν σήμερα το κατώφλι των ελληνικών εκπαιδευτηρίων της Αλεξάνδρειας, του Πρατσίκειου Δημοτικού Σχολείου και του Αβερωφείου Γυμνασίου Λυκείουα, ακούγοντας το πρώτο κουδούνι ως ένα κάλεσμα για το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019.
Μέσα στο ιστορικό Τετράγωνο του Σάτμπι, εκεί όπου κάποτε ο ελληνισμός έσφυζε από ζωή και στο αθλητικό στάδιο δεν χωρούσαν καν οι Έλληνες να σταθούν για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, εκεί όπου λειτουργούσαν και άλλα ελληνικά σχολεία σε γειτονικές συνοικίες της πόλης του Μ. Αλεξάνδρου, εκεί, σήμερα, οι περίπου 20 αποσπασμένοι και ντόπιοι εκπαιδευτικοί υποδέχτηκαν τους 54 μαθητές τους, ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά.
Τον αγιασμό των μαθημάτων τέλεσε ο πατριαρχικός επίτροπος Αλεξανδρείας, μητροπολίτης Άκκρας (Γκάνας), Νάρκισσος, μεταφέροντας τις ευχές του προκαθημένου της ορθόδοξης εκκλησίας της Αφρικής, Θεοδώρου Β'. «Να έχετε μία χρονιά δημιουργική, όπου να προκόπτετε, να έχετε σοφία και χάρη Θεού» ανέφερε ο μητροπολίτης Νάρκισσος.
Από την πλευρά του, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Εμμανουήλ Κακαβελάκης, εστίασε στο γεγονός ότι τα ελληνικά σχολεία στην Αλεξάνδρεια αποτελούν «πηγή υπερηφάνιας», καθώς μέσα από αντιξοότητες η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, με τη βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών, έχει καταφέρει επάξια να λειτουργεί ένα πραγματικά ελληνικό σχολείο, μία «πηγή ελληνικού πολιτισμού», που πρέπει να «διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2024 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis