Ελλάδα

Κρήτη

Αγωνία για τη Γιάννα - Την αναζητούν τα παιδιά της (φωτογραφίες)

γιάννα χατζημανωλάκη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 29χρονης αγνοούμενης Γιάννας Χατζημανωλάκη με καταγωγή από το Ηράκλειο, που εξαφανίστηκε το πρωινό της 25ης Απριλίου από το σπίτι της στο Μενίδι. 
Η οικογένειά της, φίλοι, συγγενείς αλλά και απλός κόσμος που έχει ευαισθητοποιηθεί οργώνουν με ό,τι μέσα διαθέτουν τις γύρω περιοχές, με την ελπίδα ότι θα βρουν κάποιο σημάδι ζωής από την Γιάννα.
Ο σύζυγός της Στέλιος συμμετέχει στις έρευνες και μιλώντας στο protothema.gr ανέφερε: «Δεν έχουμε κανένα νέο. Δεν μπορώ να μιλήσω άλλο. Ψάχνω». 

γιάννα χατζημανωλάκη

γιάννα χατζημανωλάκη, by renas

Τραγικές φιγούρες τα τρία αγγελούδια της αγνοούμενης ηλικίας 3, 5 και 7 ετών τα οποία ζητούν συνέχεια τη μητέρα τους. Όπως αποκάλυψε η αδερφή της Αναστασία Χατζημανωλάκη η ίδια μαζί με τις αδερφές τις προσπαθούν να σταθούν στα ανίψια τους. «Έχουμε φτάσει στο σημείο εμείς οι αδερφές της, να έχουμε αφήσει τα δικά μας τα παιδιά στην άκρη για να μπορέσουμε να είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται στα ανιψάκια μας που ζητούν τη μαμά τους συνέχεια», λέει στο protothema.gr.

Η καθημερινότητα των παιδιών άλλαξε από τη μία στιγμή στην άλλη και έχουν μείνει χωρίς την τρυφερή αγκαλιά και το στοργικό χάδι της μητέρας τους. Ξαφνικά και δίχως κάτι να προμηνύει πως θα έφευγε, και μάλιστα χωρίς να πάρει μαζί της τα παιδιά της στα οποία όπως φαίνεται εκτός των άλλων και μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook είχε μεγάλη αγάπη.

Μάλιστα όταν η Γιάννα αποφάσισε να φύγει από το σπίτι της το παρελθόν, καθώς υπήρξε θύμα ενδοοικογενειακής βίας και να φιλοξενηθεί σε δομή κακοποιημένων γυναικών είχε πάρει μαζί της τα παιδιά της, γεγονός που εγείρει πολλά ερωτηματικά για το τι την οδήγησε να εξαφανιστεί χωρίς να πει τίποτα σε κανέναν, αν όντως έτσι συνέβη. 

Η αδερφή της Γιάννας Χατζημανωλάκη έχει επιβεβαιώσει μιλώντας στο protothema.gr ότι όντως η αδερφή της είχε φιλοξενηθεί σε ξενώνα κακοποιημένων γυναικών. «Η αδερφή μου στο παρελθόν επειδή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τον άντρα της μέσα στο γάμο της. Είχε πάρει μόνη της την απόφαση να πάει σε κέντρο κακοποιημένων γυναικών μαζί  με τα παιδιά της. Αυτό είχε συμβεί πριν 5χρόνια περίπου και είχε μείνει εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα ,το οποίο ήταν στο κέντρο της Αθήνας συγκεκριμένα και μετά πήρε πάλι μόνη της την απόφαση να επιστρέψει στο σπίτι μαζί με τα  τρία παιδιά της. Ποτέ δεν την επηρεάσαμε εμείς ,η οικογένεια της σε αυτές τις αποφάσεις της. Και τώρα έφυγε χωρίς να πάρει τα παιδιά της…».

γιάννα χατζημανωλάκη

γιάννα χατζημανωλάκη, by renas

Επιπλέον τις τελευταίες ώρες υπάρχουν πολλές καταγγελίες ανθρώπων που γνωρίζουν την περιοχή αλλά και τα όσα περνούσε η Γιάννα Χατζημανωλάκη και μέσα από το διαδίκτυο υποδεικνύουν το υδραγωγείο του Μόρνου στους συγγενείς προκειμένου να το ψάξουν. 
Η αδερφή της αγνοούμενης ανέφερε στο protothema.gr ότι το συγκεκριμένο σημείο έχει ερευνηθεί με ειδικά σκυλιά αλλά άντρες της ΕΜΑΚ επί τρεις ημέρες. Η ίδια δεν χάνει την πίστη της αν και οι ημέρες περνούν και οι έρευνες τόσο των αρχών όσο και της οικογένειας παραμένουν άκαρπες: «Εγώ πιστεύω ότι η αδερφή θα βρεθεί ζωντανή και θα γυρίσει πίσω στα παιδιά της που την περιμένουν με αγωνία», καταλήγει. 

γιάννα χατζημανωλάκη

γιάννα χατζημανωλάκη, by renas

Εξαφανίστηκε μέσα σε 10 λεπτά

​Σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο σύζυγος της αγνοούμενης, Στέλιος, το πρωί της Τετάρτης πριν εξαφανιστεί η σύζυγός του τον είχε ξυπνήσει για να πάει τα παιδιά στο σχολείο. Όταν ο σύζυγός της επέστρεψε εκείνη ασχολούνταν με δουλειές του σπιτιού. Ο σύζυγος της Γιάννας Χατζημανωλάκη ξάπλωσε για λίγο και μετά από περίπου 10 λεπτά ξύπνησε και η γυναίκα του, όπως υποστηρίζει, είχε εξαφανιστεί.

χατζημανωλάκη

χατζημανωλάκη, by renas

Η 29χρονη δεν είχε πάρει μαζί της κανένα προσωπικό αντικείμενο, κινητό, κλειδιά, χρήματα ή την ταυτότητά της, καθώς όλα βρέθηκαν στο σπίτι της .
Η αγνοούμενη μητέρα σύμφωνα με το συγγενικό της περιβάλλον αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα ενώ η οικογένειά της έχει υπόνοιες πως το τελευταίο διάστημα περνούσε κατάθλιψη. Παράλληλα είχε χάσει αρκετά κιλά τον τελευταίο καιρό καθώς αντιμετώπιζε πρόβλημα με τον θυρεοειδή της.
Για την εξαφάνιση της Γιάννας Χατζημανωλάκη έχει σημάνει silver alert. Οι ώρες που περνούν χωρίς να έχει βρεθεί η αγνοούμενη μητέρα τριών παιδιών εντείνουν την ανησυχία των δικών της ανθρώπων, που προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι της εξαφάνισης της 29χρονης που εξελίσσεται σε θρίλερ.

πηγή: protothema.gr

Κρήτη

Ηράκλειο

Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας σε περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, γνωστοποιεί ότι   με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών, το Σάββατο 24-07-2021 θα ξεκινήσει ο Δεύτερος Γενικός Δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας έτους 2021, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καραβάδου  του Δήμου Μινώα_Πεδιάδος.

Παρακαλούνται, όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα αγροτεμάχια για τον ψεκασμό των δέντρων τους και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας, με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη, οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα.

Επίσης, επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου, καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί, προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους για τη διαπίστωση της καλής εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας των ψεκασμών και να γνωστοποιούν στην υπηρεσία μας, έγκαιρα, οποιοδήποτε πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

Τηλ. Επικοινωνίας Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  2813 407938

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τουρκικός... τσαμπουκάς με φρεγάτες την ώρα της διάσωσης των μεταναστών

Δήμος Μυλοποτάμου: Εντοπίστηκαν τρεις "ορφανές" χασισοφυτείες

Κρήτη: Διέθεταν ...δήθεν βιολογικά κοτόπουλα και αυγά στην αγορά