Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χταποδοκεφτέδες

Χταποδοκεφτέδες
 clock 01:58 | 16/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 χταπόδι καθαρισμένο, περίπου 1 κιλό
  • 1/2 κιλό ψίχα από ψωμί
  • 250 ml κόκκινο κρασί, βρασμένο για 10 λεπτά (το αφήνουμε να κρυώσει)
  • 30 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

  • Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Βγάζουμε το χταπόδι από ην κατάψυξη και πριν ξεπαγώσει το περνάμε από το μπλέντερ λίγο λίγο για να τεμαχιστεί καλά χωρίς όμως να γίνει πολτός.
  • Διαφορετικά το κόβουμε ψιλό ψιλό με ένα μαχαίρι.
  • Βάζουμε το κιμά του χταποδιού σε ένα ψιλό τρυπητό και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά για μια ώρα τουλάχιστον.
  • Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στα 50 ml ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά περίπου.
  • Βάζουμε το βρασμένο κρασί και το ξύδι σε μια λεκάνη, μουλιάζουμε το ψωμί στο υγρό μείγμα και το στύβουμε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνό.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κιμά χταποδιού, το ψωμί, τα σοταρισμένα υλικά, το μαϊντανό, τον άνηθο και το αυγό, αλάτι και πιπέρι.
  • Τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.
  • Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και μόλις κάψει τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
  • Στεγνώνουμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και τους συνοδεύουμε με φάβα και τηγανιτές πατάτες.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis