Υλικά
- 6 αυγά
- 4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 150 γρ. μανιτάρια λευκά σε λεπτές φέτες
- 15 γρ. μανιτάρια αποξηραμένα πορτσίνι
- 3 κουτ. σούπας γάλα χλιαρό για τα πορτσίνι
- 250 ml γάλα χλιαρό
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 80 γρ. κασέρι τριμμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
- 1 πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
- αλάτι-πιπέρι
- Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τις 3 κουτ. σούπας χλιαρό γάλα και ρίχνουμε τα αποξηραμένα ποτρσίνι να μαριναριστούν για 20 λεπτά πριν ξεκινήσουμε να μαγειρεύουμε.
- Μετά τα βγάζουμε, τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το 1/3 του βουτύρου και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι και το πράσο.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πορτσίνι, τα υπόλοιπα μανιτάρια, τον μαϊντανό και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας που και που για 7-8 λεπτά.
- Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το αλεύρι να διαλυθεί τελείως.
- Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
- Κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς.
- Σπάμε τα αυγά και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
- Χτυπάμε τους κρόκους με λίγο νερό και σιγά σιγά προσθέτουμε την κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς.
- Μετά προσθέτουμε στο μείγμα το περιεχόμενο του άλλου τηγανιού με τα μανιτάρια, μαζί με το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε καλά. Αλατοπιπερώνουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200οC.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε σφικτή μαρέγκα και προσθέτουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και το τυρί. Ανακατεύουμε απαλά.
- Βουτυρώνουμε ελαφρά το σκεύος του σουφλέ και αν θέλουμε βάζουμε ένα λαδόχαρτο στο εσωτερικό του περιμετρικά, ώστε όταν φουσκώσει το σουφλέ μέσα στο φούρνο να μην χυθεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Το σερβίρουμε αμέσως μόλις το βγάλουμε από το φούρνο.