Υλικά
- 200 γρ κουβερτούρα
- 60 γρ βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 5 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- τριμμένη κουβερτούρα και 1φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα
- Σπάζετε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Όταν η σοκολάτα λιώσει, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύετε γρήγορα για να μην ψηθούν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
- Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη.
- Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μίγμα με τη σοκολάτα σε δόσεις, ανακατεύοντας προσεκτικά με σπάτουλα για να μην "πέσει" η μαρέγκα.
- Μοιράζετε τη μους σε μπολάκια και την αφήνετε στο ψυγείο 3 ώρες τουλάχιστον.
- Γαρνίρετε με τριμμένη κουβρετούρα και λεπτές φλούδες απο πορτοκάλι.