Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μους σοκολάτας με ξύσμα πορτοκαλιού

Μους σοκολάτας με ξύσμα πορτοκαλιού
 clock 08:01 | 19/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 200 γρ κουβερτούρα
  • 60 γρ βούτυρο
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 5 αυγά χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • τριμμένη κουβερτούρα και 1φλούδα πορτοκαλιού για το γαρνίρισμα

  1. Σπάζετε τη κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνετε σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Όταν η σοκολάτα λιώσει, την αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύετε. Ρίχνετε έναν έναν τους κρόκους και ανακατεύετε γρήγορα για να μην ψηθούν. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
  2. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη. 
  3. Ρίχνετε τη μαρέγκα στο μίγμα με τη σοκολάτα σε δόσεις, ανακατεύοντας προσεκτικά με σπάτουλα για να μην "πέσει" η μαρέγκα.
  4. Μοιράζετε τη μους σε μπολάκια και την αφήνετε στο ψυγείο 3 ώρες τουλάχιστον.
  5. Γαρνίρετε με τριμμένη κουβρετούρα και λεπτές φλούδες απο πορτοκάλι.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis