Υλικά
- 1 κιλό ζάχαρη
- 1 1/2 κιλό βερίκοκα ζυγισμένα με το κουκούτσι τους
- άρωμα βανίλιας ή αμπερόζας (αμπερόριζας) προαιρετικά
- Σκουπίζουμε τα βερίκοκα με μια βρεγμένη πετσέτα χωρίς να τα πλύνουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
- Τα ζυγίζουμε, προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουμε για 1/2 ώρα μετά τον πρώτο βρασμό, ανακατεύοντας συχνά.
- Για να βεβαιωθούμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη στάζουμε λίγη σε ένα πιατάκι.
- Αν η μαρμελάδα δυσκολεύετε να κυλήσει είναι έτοιμη.
- Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας ή την αμπερόζα, την αφήνουμε να πάρεις λίγες βράσεις και την αφαιρούμε.
- Αδειάζουμε την έτοιμη μαρμελάδα, έτσι καυτή όπως είναι σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά, και τα αναποδογυρίζουμε, για να δημιουργηθεί κενό αέρος μέσα στα βάζα.