Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαρμελάδα βερίκοκο

Μαρμελάδα βερίκοκο
 clock 04:10 | 22/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1 1/2 κιλό βερίκοκα ζυγισμένα με το κουκούτσι τους
  • άρωμα βανίλιας ή αμπερόζας (αμπερόριζας) προαιρετικά

  • Σκουπίζουμε τα βερίκοκα με μια βρεγμένη πετσέτα χωρίς να τα πλύνουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια τους.
  • Τα ζυγίζουμε, προσθέτουμε ίση ποσότητα ζάχαρης και τα βράζουμε για 1/2 ώρα μετά τον πρώτο βρασμό, ανακατεύοντας συχνά.
  • Για να βεβαιωθούμε ότι η μαρμελάδα είναι έτοιμη στάζουμε λίγη σε ένα πιατάκι.
  • Αν η μαρμελάδα δυσκολεύετε να κυλήσει είναι έτοιμη.
  • Προσθέτουμε το άρωμα βανίλιας ή την αμπερόζα, την αφήνουμε να πάρεις λίγες βράσεις και την αφαιρούμε.
  • Αδειάζουμε την έτοιμη μαρμελάδα, έτσι καυτή όπως είναι σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε αμέσως ερμητικά, και τα αναποδογυρίζουμε, για να δημιουργηθεί κενό αέρος μέσα στα βάζα. 
     
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis