Υλικά
- 600 γρ. στήθος κοτόπουλο
- 350 γρ.ρύζι γλασέ
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 lt ζωμό κότας
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλδο
- 50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
- 4 ξερά βερίκοκα
- 4 κουτ. σούπας σταφίδες
- 2 σπόροι καρδάμωμο ( ραντίτσιο )
- 1 δόση σαφράν
- 40 γρ. βούτυρο
- αλάτι - πιπέρι
- Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Ξεπλένετε το ρύζι. Ζεσταίνετε το ζωμό.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και το αφήνετε μέχρι να γίνουν οι σπόροι διάφανοι.
- Προσθέτετε το σαφράν, το κάρδαμωμο και στο τέλος ρίχνετε ζωμό με μια κουτάλα.
- Με το που απορροφηθεί η πρώτη κουταλιά, ρίχνετε μια δεύτερη.
- Επαναλαμβάνετε για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.
- Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τα βερίκοκα σε λεπτές λωρίδες.
- Λιώνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και καβουρντίζετε το κοτόπουλο, τα βερίκοκα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
- Αλατοπιπερώνετε, βγάζετε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
- Βγάζετε το κάρδαμο, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε.
- Βάζετε το ρύζι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, βάζοντας από πάνω το κοτόπουλο και σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση.