Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο με ρύζι και ξηρούς καρπούς

Κοτόπουλο με ρύζι και ξηρούς καρπούς
 clock 06:01 | 21/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 350 γρ.ρύζι γλασέ
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 lt ζωμό κότας
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλδο
  • ​50 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 4 ξερά βερίκοκα
  • 4 κουτ. σούπας σταφίδες
  • 2 σπόροι καρδάμωμο ( ραντίτσιο )
  • 1 δόση σαφράν
  • ​40 γρ. βούτυρο
  • αλάτι - πιπέρι

  • Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Ξεπλένετε το ρύζι. Ζεσταίνετε το ζωμό.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  • Προσθέτετε το ρύζι, ανακατεύετε και το αφήνετε μέχρι να γίνουν οι σπόροι διάφανοι.
  • Προσθέτετε το σαφράν, το κάρδαμωμο και στο τέλος ρίχνετε ζωμό με μια κουτάλα.
  • Με το που απορροφηθεί η πρώτη κουταλιά, ρίχνετε μια δεύτερη.
  • Επαναλαμβάνετε για περίπου 20 λεπτά. Αλατοπιπερώνετε.
  • Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρούς κύβους και τα βερίκοκα σε λεπτές λωρίδες.
  • Λιώνετε το μισό βούτυρο σε ένα τηγάνι και καβουρντίζετε το κοτόπουλο, τα βερίκοκα, τις σταφίδες και τα αμύγδαλα.
  • Αλατοπιπερώνετε, βγάζετε το καπάκι της κατσαρόλας και το αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  • Βγάζετε το κάρδαμο, προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και ανακατεύετε.
  • Βάζετε το ρύζι σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, βάζοντας από πάνω το κοτόπουλο και σερβίρετε χωρίς καθυστέρηση.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis