Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες με σος καραμελέ και μπαλσάμικο

Γαρίδες με σος καραμελέ και μπαλσάμικο
 clock 06:00 | 20/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 18 μεγάλες γαρίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμυδάκι λιωμένο στο μίξερ
  • 1 φλυτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι-πιπέρι

 

Για τη σάλτσα:

  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 6 κουτ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • ​3 σταγόνες χυμό λεμονιού
  • φύλλα σαλάτας για γαρνίρισμα

 


  • Βράζετε τις γαρίδες σε αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να κρυώσουν.
  • Τις καθαρίζετε κρατώντας το κεφάλι και την ουρά. Με ένα μαχαιράκι βγάζετε το εντεράκι της ράχης.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις γαρίδες μαζί με το κρεμμυδάκι.
  • Αλατοπιπερώνετε.
  • Σβήνετε με το κρασί, χαμηλώνετε τη φωτιά και περιμένετε μέχρι να απορροφηθούν τελείως τα υγρά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνετε τη σος, λιώνοντας τη ζάχαρη με το λεμόνι, για να την κάνετε καραμέλα.
  • Όταν λιώσει η ζάχαρη και γίνει ελαφρώς ξανθή, ρίχνετε το ξύδι αφού πρώτα το ζεστάνετε σε ένα μπρίκι.
  • Ανακατεύετε καλά μέχρι το μίγμα να γίνει ένα πηχτό σιρόπι.
  • Σερβίρετε σε μεγάλα πιάτα λίγα φύλλα πράσινης σαλάτας και πάνω τους τοποθετείτε τις γαρίδες.
  • Πάνω σε κάθε γαρίδα στάζεται μερικές σταγόνες από τη σάλτσα.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis