Skip to main content
ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αγκινάρες με αρνάκι στο φούρνο

Αγκινάρες με αρνάκι στο φούρνο
 clock 08:00 | 23/06/2014
writer icon newsroom ekriti.gr

Υλικά

  • 1/2 κιλό αρνάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 6 αγκινάρες
  • 1 καρότο βρασμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 ποτήρι αρακάς βρασμένος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 1 ποτήρι του κρασιού γάλα
  • 2 ποτήρια του κρασιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ζάχαρη

  • Ροδίζουμε το κρεμμύδι με το αρνάκι με 1/2 κουταλιά βούτυρο.
  • Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα τις αγκινάρες και τις γεμίζουμε με το κρέας.
  • Βάζουμε γύρω-γύρω το καρότο, τον αρακά, προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι ζεστό νερό.
  • Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να ψηθεί για 20 λεπτά.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1/2 κουταλιά βούτυρο με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τμηματικά το γάλα προσέχοντας να μη σβολιάσει η κρέμα.
  • Όταν πάρει 2-3 βράσεις την αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Παίρνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε τις αγκινάρες και τα λαχανικά γύρω-γύρω.
  • Περιχύνουμε με την κρέμα τις αγκινάρες και τις βάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν.
  • Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.
google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2025 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis