Υλικά
- 1/2 κιλό αρνάκι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 6 αγκινάρες
- 1 καρότο βρασμένο και κομμένο σε κύβους
- 1 ποτήρι αρακάς βρασμένος
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 1 ποτήρι του κρασιού γάλα
- 2 ποτήρια του κρασιού κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές φρέσκο βούτυρο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
- ζάχαρη
- Ροδίζουμε το κρεμμύδι με το αρνάκι με 1/2 κουταλιά βούτυρο.
- Βάζουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα τις αγκινάρες και τις γεμίζουμε με το κρέας.
- Βάζουμε γύρω-γύρω το καρότο, τον αρακά, προσθέτουμε 1 κουταλιά βούτυρο, ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και μισό ποτήρι ζεστό νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να ψηθεί για 20 λεπτά.
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1/2 κουταλιά βούτυρο με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τμηματικά το γάλα προσέχοντας να μη σβολιάσει η κρέμα.
- Όταν πάρει 2-3 βράσεις την αποσύρουμε από τη φωτιά. Περιμένουμε να κρυώσει και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
- Παίρνουμε ένα πυρέξ, βάζουμε τις αγκινάρες και τα λαχανικά γύρω-γύρω.
- Περιχύνουμε με την κρέμα τις αγκινάρες και τις βάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.