Πολιτική

Τζανακόπουλος κατά κυβέρνησης: Παταγώδης αποτυχία σε όλα τα επίπεδα

τζανακοπουλος.jpg

Σκληρή κριτική στη κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατηγορώντας την για «πλήρη, παταγώδη αποτυχία σε όλα τα επίπεδα, εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά», ενώ τόνισε ότι «μοναδικός στόχος του εκτρωματικού νέου πτωχευτικού κώδικα είναι η εξυπηρέτηση των φίλων της μεγαλοτραπεζιτών και η φτωχοποίηση της κοινωνίας».

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη χαρακτηρίζοντας τον «νεοφώτιστο και ανεκδιήγητο νεοδεξιό» ενώ κάλεσε τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, να ξεκαθαρίσει αν η επέκταση των χωρικών υδάτων της χώρας στα 12 μίλια είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδος ή εθνικισμός, όπως είχε πει χθες στην ομιλία του.

«Ο νεοφώτιστος ανεκδιήγητος κ. Χρυσοχοίδης εκστόμισε ψέματα και προσβολές συγκρίνοντας τους αριστερούς που πήγαν στην εξορία με τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε:

«Ο υπουργός Εξωτερικών πρέπει να διευκρινίσει αν η άσκηση του κυριαρχικού δικαιώματος της χώρας στα 12 μίλια είναι εθνικισμός; Είναι αδιανόητο το σχόλιο του κ. Χρυσοχοίδη που μέσα στο νεοφώτιστο νεοδεξιό φανατισμό του, ανοίγει το στόμα του και δεν ξέρει τι λέει».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι «με τον εκτρωματικό νέο πτωχευτικό κώδικα διευκολύνει και επιταχύνει τις διαδικασίες διάλυσης των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών».

«Αυτός ο νόμος γράφτηκε μόνο για ένα σκοπό. Για να εξυπηρετήσετε τους φίλους σας μεγαλοτραπεζίτες με φας τρακ διαδικασίες και ακραία αναδιανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω», ανέφερε ο κ Τζανακόπουλος.

Μίλησε ακόμα για «πλήρη αποτυχία του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα» τονίζοντας ότι «η ίδια η πραγματικότητα τον διαψεύδει με παταγώδη τρόπο».

«Η πανδημία αποδεικνύει την απόλυτη αποτυχία σας. Στο προϋπολογισμό του 2020 υπάρχει η παγκόσμια πρωτοτυπία να μειώνονται οι δαπάνες των νοσοκομείων σε σχέση με το 2019 και εσείς την ίδια ώρα να μιλάτε για στήριξη και ενίσχυση του δημόσιου συστήματος», σημείωσε.

Ακόμα, έκανε λόγο για αντιφατική κριτική της κυβέρνησης κατά του ΣΥΡΙΖΑ με ψευτοεπιχειρήματα.

«Έρχεστε με ψευτοεπιχειρήματα και λέτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήργησε την προστασία της πρώτης κατοικίας την ίδια ώρα που υποστηρίζετε ότι παρατείνατε την ρύθμιση που είχαμε κάνει εμείς για την προστασία της. Ένας και μοναδικός στόχος σας είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των φίλων σας μεγαλοτραπεζιτών και η αναδιανομή του πλούτου από κάτω προς τα πάνω», επεσήμανε.

«Έχετε αποτύχει παταγωδώς και οδηγείτε την κοινωνία στην απόλυτη ανθρωπιστική καταστροφή. Όσο και αν περιφέρεστε αυτοθαυμαζόμενοι και να νομίζετε ότι κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση το ντελίριο του μεγαλείου σας θα το ακολουθήσει η απότομη προσγείωση σας την πραγματικότητα και θα είναι πραγματικά απότομη», κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταψήφισαν την ρύθμιση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

βουλη

Την ρύθμιση για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένοντας στην διατήρηση των υψηλών βαρών για μισθωτούς που διαμόρφωσε ο νόμος Κατρούγκαλου.

Να σημειωθεί ότι το άρθρο 31 του υπουργείου Εργασίας που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Νέα Δημοκρατία φέρνει νέα μείωση των εισφορών κατά 3% και εκτιμάται ότι θα αυξήσει το εισόδημα των μισθωτών από 100 εως 450 ευρώ ανά έτος ενώ σημαντική ελάφρυνση θα υπάρξει και για τις επιχειρήσεις ώστε να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας.

Στο συγκεκριμένο άρθρο το Κίνημα Αλλαγής δήλωσε «παρών», όπως και το MέΡΑ25 και η Ελληνική Λύση,  ενώ ΚΚΕ επίσης καταψήφισε.

Ο εισηγητής της ΝΔ Δημήτρης Μαρκόπουλος σχολιάζοντας την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης μίλησε για «μελανό σημείο σε ό,τι αφορά την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μισθωτοί και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που σήμερα με την κυβέρνηση της ΝΔ ελαφρύνονται πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους στερούσε αυτή την ελάφρυνση. Εχουμε μια αριστερά του χαβιαριού που αδιαφορεί για τις λαϊκές ανάγκες».

Από την πλευρά της η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου υποστήριξε ότι το κόμμα της καταψηφίζει την ευνοϊκή ρύθμιση καθώς η μείωση των εισφορών στερεί πόρους από τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο, όπως έχει εξηγήσει η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δεν πρόκειται να θιγούν επιδόματα και προγράμματα στήριξης ανέργων και εργαζόμενων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας σχολίασε: «Κι όμως δεν είναι fake news! Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα καταψήφισε τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών! Δηλαδή, είπε όχι στην αύξηση των καθαρών αποδοχών των εργαζομένων! Είχε όχι στην αύξηση τηςν απασχόλησης! Είπε όχι στη μείωση της ανεργίας! Οι πολίτες κρίνουν και εμείς συνεχίζουμε τις μεταρρυθμίσεις για να κάνουμε τη ζωή τους καλύτερη».