Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Προκαλούν ξανά οι Τούρκοι μετά την Ελληνική σκληρή απάντηση για τους πρόσφυγες
dendias-tsabousoglou.jpg
 clock 20:48 | 27/10/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Το σκοινί της προκλητικότητας τραβά η Τουρκία, εξακολουθώντας να ρίχνει νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα για το προσφυγικό. Ύστερα από τις εμπρηστικές δηλώσεις του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα βύθιζε βάρκες μεταναστών, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προχωρά και στην έκδοση ανακοίνωσης για το θέμα.

Η ανακοίνωση φτάνει μετά την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στον Τσαβούσογλου. Κάνοντας λόγο για ανυπόστατους χαρακτηρισμούς η ελληνική πλευρά τόνισε: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών».

Η Άγκυρα από την πλευρά της σημειώνει στην ανακοίνωση: «Μετανάστες υποβλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις σε κακή μεταχείριση, χτυπήθηκαν και απωθήθηκαν στα σύνορά μας».

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση της Ελληνικής πλευράς που έκανε λόγο για ανυπόστατους χαρακτηρισμούς.Το Ελληνικό ΥΠΕΞ τονίζει σε ανακοίνωσή του: «Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών».

«Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές. Η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού. Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις», τονίζεται χαρακτηριστικά.
 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis