Πολιτική

Παράταση lockdown: Τι θα γίνει με σχολεία και λιανεμπόριο

Lockdown

Την παράταση του Lockdown έως τις 7 Δεκέμβρη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Την Παρασκευή, οι λοιμωξιολόγοι θα κάνουν τις βασικές εισηγήσεις τους στον πρωθυπουργό. Δεδομένο είναι ότι δεν θα αρθεί το lockdown τη Δευτέρα κάτι που θα ανακοινώσει λογικά αύριο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το πλάνο της σταδιακής άρσης των περιορισμών θα το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ίσως στο υπουργικό συμβούλιο τη Δευτέρα, είτε με μήνυμα προς τους πολίτες στις αρχές της επόμενης εβδομάδες.

Με τη σημερινή εικόνα φαίνεται ότι τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν στις 7 Δεκεμβρίου και θα μπορούσαν να ακολουθήσουν μια εβδομάδα μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια.

Σταδιακά θα ανοίξουν και τα καταστήματα. Πρώτα τα μικρότερα όπως για παράδειγμα τα κομμωτήρια τα οποία τηρούσαν και πριν το lockdown τα μέτρα και δεν αποτελούσαν εστίες διασποράς. Θα ακολουθήσουν λίγες ημέρες μετά μεγαλύτερα καταστήματα και τελευταία τα πολυκαταστήματα λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα.

Η εστίαση θα ανοίξει τελευταία αποκλειστικά για καθήμενους και με όριο 4 ατόμων ανά τραπέζι.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού και όλα θα εξαρτηθούν από τη πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων.

 

 

 

Πολιτική

Δένδιας: Η επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη θα συμπεριλάβει και το ανατολικό τμήμα

Δένδιας

"H επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη όταν θα γίνει θα συμπεριλάβει και το ανατολικό τμήμα, και όχι μόνο το νότιο", υπογράμμισε ο Νίκος Δένδιας.

Μιλώντας την Ολομέλεια της Βουλής για να απαντήσει σε σχετικές παρατηρήσεις του εισηγητή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργου Κατρούγκαλου ανέφερε «για το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων στην Κρήτη έχει τοποθετηθεί εδώ και πολλούς μήνες ο πρωθυπουργός και φυσικά περιλαμβάνεται και το ανατολικό κομμάτι της Κρήτης».

Την ομόθυμη στήριξη των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο νομοσχέδιο για την επέκταση των χωρικών υδάτων στο Ιόνιο επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η επικράτεια αυξάνει το μέγεθός της κατά 10%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: Σε ποια νησιά ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί ταυτόχρονα

Ηράκλειο: Βίντεο σοκ από το νέο θανατηφόρο τροχαίο

Κρήτη - κακοκαιρία: Παραλίγο να πέσουν σε γκρεμό παράτολμοι εκδρομείς