Skip to main content
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ: Θα κάνουμε τα πάντα για να μην κυρωθεί το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ
νέα δημοκρατία
 clock 18:37 | 18/01/2019
writer icon newsroom ekriti.gr

Μάχη μέχρι τέλους για να μην κυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και συνεπώς καταστεί μη αναστρέψιμη η εισδοχή της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ, με το όνομα Βόρεια Μακεδονία, θα δώσει η Νέα Δημοκρατία.

Αυτό αναφέρουν πηγές της Πειραιώς σημειώνοντας ότι η ψήφιση της Συμφωνίας ανοίγει την πόρτα του ΝΑΤΟ στα Σκόπια, καθώς η ένταξη της γειτονικής χώρας στην Συμμαχία γίνεται πλέον υποχρεωτική για την Ελλάδα.

«Αν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρουν οι ίδιες πηγές το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ γίνεται πλέον μια τυπική και ανεπίστροφη υποχρέωση της Ελλαδας. Και αυτό γιατί το άρθρο 2 της Συμφωνίας, δεσμεύει ρητά την Ελλάδα να μην παρεμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου να κυρώσει μαζί και το πρωτόκολλο. Η ΝΔ επαναλαμβανει ότι θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην κυρωθεί επιζήμια Συμφωνία των Πρεσπών και κατά συνέπεια ούτε το πρωτόκολλο».

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ράδιο Κρήτη © | 2013 -2026 ekriti.gr Όροι Χρήσης | Ταυτότητα Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis