Περίεργα - Παράξενα

Κύκνος που θρηνούσε το ταίρι του σταμάτησε την κυκλοφορία των τρένων! (φωτο)

κύκνος

Ένας κύκνος που πενθούσε τον θάνατο του ταιριού του πάνω στις ράγες των γερμανικών σιδηροδρόμων διέκοψε την κυκλοφορία είκοσι και πλέον τρένων για σχεδόν μια ώρα, προτού τελικά τον απομακρύνουν πυροσβέστες, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Τα δύο πουλιά πέταγαν πάνω από τις ράγες τρένων υψηλής ταχύτητας που συνδέουν την Κάσελ με την Γκέτινγκεν, στην κεντρική Γερμανία, κατά τη διάρκεια «περιήγησής τους» στην περιοχή, ανέφερε η αστυνομία της Κάσελ.

Αλλά το ένα από τα πουλιά σκοτώθηκε, πιθανόν διότι άγγιξε εναέρια ηλεκτροφόρα καλώδια, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το συμβάν εκτυλίχθηκε την 23η Δεκεμβρίου, αλλά ανακοινώθηκε χθες.

Το άλλο πουλί, θρηνώντας, κάθισε στο πλάι του νεκρού ταιριού του κι αντιστάθηκε στις προσπάθειες σιδηροδρομικών να το απομακρύνουν από τις ράγες.

Χρειάστηκε να επέμβουν πυροσβέστες με ειδικό εξοπλισμό. Απομάκρυναν τον νεκρό κύκνο και το ταίρι του, σώο και ασφαλές, από την περιοχή. Το πουλί που σώθηκε αφέθηκε ελεύθερο στον ποταμό Φούλντα.

Είκοσι τρεις συρμοί καθυστέρησαν περίπου σαράντα λεπτά της ώρας όσο διαρκούσε η επιχείρηση διάσωσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τη βρετανική εταιρεία για την προστασία των πτηνών, οι κύκνοι προσπαθούν να μείνουν ζευγάρι με το ταίρι τους όλη τους τη ζωή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ

Κρήτη: Ξεψύχησε ο άνδρας που είχε αυτοπυροβοληθεί με καραμπίνα

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό

Περίεργα - Παράξενα

Δεν γελάμε μόνο εμείς... γελούν και τα ζώα

λιονταρακι

Μέχρι πρόσφατα πιστεύαμε ότι το γέλιο είναι ένα αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό, μια λειτουργία που αναπτύξαμε μόνο εμείς στην διάρκεια της εξέλιξης μας. Όμως ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια ανατρέπουν πλήρως αυτή την πεποίθηση υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν όχι ένα ή δύο αλλά τουλάχιστον 65 είδη ζώων που μπορούν και αυτά να γελούν. Ανάμεσα σε αυτά τα ζώα είναι οι φώκιες και οι αγελάδες. Οι ερευνητές ανάμεσα στα άλλα μελέτησαν ηχητικά αρχεία διαφόρων ζώων και αναγνώρισαν σε αυτά τους ήχους του γέλιου.

Όπως υποστηρίζουν η ανακάλυψη τους θα βοηθήσει τους ειδικούς να κατανοήσουν καλύτερα την μορφή και την λειτουργία του ανθρώπινου γέλιου όπως επίσης τον ρόλο που έχει παίξει στην εξέλιξη της κοινωνικής μας συμπεριφοράς.  «Αυτή η μελέτη δείχνει το πώς ένα φαινόμενο που θεωρούσαμε αποκλειστικά ανθρώπινο αποδεικνύεται ότι διέθεταν και κάποια είδη από τα οποία διαχωρίστηκε ο άνθρωπος πριν από δεκάδες εκατ. έτη» αναφέρει ο καθηγητής Γκρεγκ Μπράιαντ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

«Όταν γελάμε στην ουσία παρέχουμε την πληροφορία στους άλλους ότι περνάμε ευχάριστα και τους καλούμε να γίνουν και αυτοί παρέα μας. Υπάρχουν ειδικοί που έχουν πει ότι αυτή την φωνητική συμπεριφορά την έχουν πολλά ζώα όταν παίζουν. Αυτό σημαίνει ότι το γέλιο του ανθρώπου είναι η εξέλιξη ενός πανάρχαιου ηχητικού σήμα που υποδηλώνει την έννοια του παιχνιδιού» αναφέρει η ανθρωπολόγος Σάσα Γουίνκλερ μέλος της ερευνητικής ομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλιφόρνια: "Ποδοσφαιρόψαρο" που ζει στο βάθος του ωκεανού ξεβράστηκε σε ακτή

Οι ασυνήθιστες λίμνες που ξεφυτρώνουν στην έρημο του Ντουμπάι (Φώτο)

Υποστηρίζει ότι μετά από επέμβαση στις αμυγδαλές ξύπνησε και μιλούσε με... ιρλανδική προφορά