Περίεργα - Παράξενα

Έχασε στο μπιλιάρδο και πυροβόλησε τον αντίπαλό του

pool.jpg

H κοπέλα που παρακολουθούσε το παιχνίδι τους, άρχισε να τρέχει για να σωθεί, ουρλιάζοντας. Προσοχή σκληρές εικόνες. Ένα απίστευτο περιστατικό κάνει τον γύρω του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες...

Το video, το οποίο οι περισσότεροι υποστηρίζουν ότι έχει τραβηχτεί στην Βραζιλία, δείχνει δύο άνδρες να παίζουν μία παρτίδα μπιλιάρδο και μία κοπέλα να τους παρακολουθεί.

Μόλις ο ένας βάζει την τελευταία μπάλα και κερδίζει το παιχνίδι, ο άλλος βγάζει ένα όπλο και τον πυροβολεί.

Δείτε το βίντεο:

Περίεργα - Παράξενα

Γιατί οι Πόντιοι τρώνε στους τάφους την Κυριακή του Θωμά; 

ΠΟΝΤΙΟΙ

Μία από τις θρησκευτικές παραδόσεις των Ποντίων που σώζονται μέχρι σήμερα είναι το ταφικό έθιμο την Κυριακή του Θωμά

Πάνω στις ταφόπλακες στρώνουν τραπεζομάντιλα, τοποθετούν κόκκινα αυγά, μεζέδες, γλυκά, κρασί και όλοι μαζί περιμένουν τον ιερέα να τελέσει τρισάγιο.. 

Οι συγγενείς κερνούν όσους βρεθούν στο νεκροταφείο, τα γέλια πάνε και έρχονται. Κάποιοι στήνουν και κανονικά τραπέζια όπως θα έκαναν και στο σπίτι τους.

Γιατί όμως γίνεται το έθιμο αυτό;

Την Κυριακή του Θωμά κυρίως, και σε μερικές περιοχές τη Δευτέρα του Πάσχα, οι Πόντιοι τρώνε πάνω στους τάφους τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τους νεκρούς τους.

Κατευθύνονται από το πρωί στα νεκροταφεία για μια μέρα Αναστάσιμη και αισιόδοξη, καθώς πιστεύουν ότι οι ψυχές των αγαπημένων έχουν ανέβει στον επίγειο κόσμο και κάθονται μαζί τους μέχρι την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, γι’ αυτό και κάνουν «υποδοχή» στρώνοντας τραπέζι.

Χωρίς καμία άλλη παραλλαγή, πλην της ημέρας που γίνεται το έθιμο, σε Πρωτοχώρι και Λευκόβρυση Κοζάνης, Μεσιανό Πέλλας, Κομοτηνή, Σάπες Ροδόπης και Πρόχωμα Θεσσαλονίκης αναβιώνει τη δεύτερη μέρα του Πάσχα.

Έτσι το έμαθαν από τους προγόνους στον Πόντο, έτσι ήρθε και στην Ελλάδα. Στο Θρυλόριο Κομοτηνής το έθιμο γίνεται ανήμερα του Αγίου Πνεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Εἰρήνη ὑμῖν". Κυριακή του Θωμά

Το δέντρο και ο Θωμάς. Του Ηρακλή Φίλιου