Κρήτη

Κρήτη: Διπλασιάστηκαν οι οικογένειες που δεν έχουν ούτε να φάνε...

φτώχεια

Αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας βρίσκονται χιλιάδες Κρητικοί, καθώς η πανδημία επιδείνωσε την ήδη βεβαρημένη κατάσταση, με την κοινωνία να έχει οδηγηθεί σε ένα πρωτοφανές αδιέξοδο!

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα φτωχοποιημένα νοικοκυριά αυξήθηκαν ραγδαία μέσα σε ένα χρόνο, όπως τουλάχιστον αυτό αποτυπώνεται μέσα από την οικονομική στήριξη που παρέχει η Περιφέρεια Κρήτης σε χιλιάδες πολίτες.

Όπως ανέφερε με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Παύλος Μπαριτάκης, η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να υπερδιπλασιάσει το κονδύλι για την ενίσχυση αυτών των νοικοκυριών.

“Χωρίς να έχουμε ακόμη συγκεντρωμένα τα επίσημα στοιχεία, μας γεμίζει θλίψη η διαπίστωση ότι οι 8.422 οικογένειες που ενισχύθηκαν από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ, το 2019, δηλαδή περίπου 17.073 άτομα, τώρα πια έχουν αυξηθεί δραματικά! Και φανταστείτε ότι δεν έχουμε ακόμα τα στοιχεία για το 2020, το οποίο ήταν ακόμα πιο δύσκολο. Είναι λυπηρό το φαινόμενο, αλλά αποτελεί μία πραγματικότητα”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαριτάκης.

Σημείωσε δε, ότι εκτός από τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, η Περιφέρεια Κρήτης δαπανά ποσό ύψους 6.700.000 ευρώ και για την ενίσχυση των υποδομών όπως τα θεραπευτήρια, ο εξοπλισμός των δομών, η στήριξη κτηριακών εγκαταστάσεων και άλλες ανάγκες που διαρκώς προκύπτουν.

Στα αξιοσημείωτα είναι το γεγονός, όπως είπε ο ίδιος, ότι για την υποστήριξη των κοινωνικών δράσεων, η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να διπλασιάσει το κονδύλι της από τα 2 στα 5 εκατ. ευρώ!

“Η πανδημία ανέτρεψε τα πάντα, αλλά εμείς πρέπει να βοηθήσουμε τους πολίτες που έχουν ανάγκη”, τόνισε.

Eλένη Μπουρμά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός - Σχολεία: Ανοίγουν γυμνάσια και Λύκεια - Τι θα γίνει στις κόκκινες περιοχές

Κρήτη: Το όνειρο του μικρού Βαγγέλη δεν πρέπει να σβήσει - Ας βοηθήσουμε

Μετά από παρέμβαση του Ράδιο Κρήτη: Λύση σε κρίσιμο ζήτημα των αγροτών του νησιού

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Φώφη Γεννηματά

φώφη γεννηματά

Διήμερη επίσκεψη στο Ηράκλειο πρόκειται να πραγματοποιήσει το προσεχές Σαββατοκύριακο η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η Πρόεδρος του κόμματος θα αφιχθεί στο Ηράκλειο το Σάββατο ερχόμενη απευθείας από το Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Το ίδιο βράδυ στις 19:30, θα μιλήσει σε συνάντηση στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, με θέμα: «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο. Στοίχημα ζωής».

Την Κυριακή 27-06-2021 στις 10:00 θα παραβρεθεί στην επιμνημόσυνη δέηση που διοργανώνει η Ν.Ε. Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής στον Ι.Ν. Παναγίτσα Μασταμπά, για την συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στη συνέχεια (11:00) θα επισκεφτεί το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ (Σμπώκου 6).
Ενώ στις 11:30 θα συζητήσει με μέλη του Δικτύου Νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής στην καφετέρια «ΑΥΛΗ» (παραλιακή λεωφόρος, παλιό ΚΤΕΛ Χανίων) με θέμα: "Η νέα γενιά στη πρώτη γραμμή  για το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο".

 

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Έπεσε από ύψος και σκοτώθηκε

Ηράκλειο: Θα μετανιώνει για καιρό αυτό που έκανε