Κρήτη

Ηράκλειο

Αυξάνεται η φτώχεια στο Ηράκλειο - Δεκάδες αιτήματα στις Κοινωνικές Υπηρεσίες

φτώχεια

Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που διαμορφώθηκε με την υγειονομική κρίση αποτυπώνεται και στις Κοινωνικές Δομές του δήμου Ηρακλείου, όπου αυξάνονται τα αιτήματα για παροχή επιδομάτων και επισιτιστική ενίσχυση.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη η αρμόδια αντιδήμαρχος Ρένα Παπαδάκη είπε ότι το ποσοστό αυτών που ζητούν βοήθεια είναι περίπου στο 10% ενώ υπάρχουν μεγάλες ανάγκες από πολύτεκνες και μονογονεικές οικογένειες. Μάλιστα  2.500 άτομα (δικαιούχοι του προγράμματος ΤΕΒΑ) λαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα επισιτιστική βοήθεια καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν τα προς το ζην.

Υπάρχει επάρκεια αγαθών – τόνισε η κ. Παπαδάκη που αναφέρθηκε στις κοινωνικές δομές του δήμου Ηρακλείου λέγοντας ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο μοιράζει τρόφιμα, το ίδρυμα Καλοκαιρινού - με το ποίο υπάρχει συνεργασία - έχει αυξήσει τα συσσίτια, ενώ φάρμακα και υπηρεσίες προσφέρουν το κοινωνικό φαρμακείο και ιατρείο.

Το Κέντρο Αστέγων έχει δυνατότητα φιλοξενίας και διανυκτέρευσης 20 ατόμων, ωστόσο  οι ισάριθμοι ( από τον περασμένο Απρίλιο) καταγεγραμμένοι άστεγοι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο για δικούς τους λόγους.

Ωστόσο ο δήμος κατάφερε με την βοήθεια ενός χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε προγράμματος να στεγάσει σε σπίτια 60 ανθρώπους στην πόλη του Ηρακλείου

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό βίας σε κρεοπωλείο μέρα μεσημέρι!

μπουνιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε κρεοπωλείο σήμερα στο Ηράκλειο, με το θύμα της υπόθεσης να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όταν ο καταγγέλλων έφτασε στο ταμείο του καταστήματος αρνήθηκε ευγενικά να προχωρήσει στην αγορά των προϊόντων που είχε επιλέξει, αφού είχε διαπιστώσει ότι είχε χρεωθεί με υψηλότερες τιμές από εκείνες που αναγράφονταν στα καρτελάκια των δειγμάτων και αποχώρησε από το κατάστημα.

Ωστόσο, η άρνησή του αυτή πυροδότησε μια ακατανόητα βίαιη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης ακολούθησε τον καταγγέλλοντα - ο οποίος μόλις είχε μπει στο αυτοκίνητό του- και κατάφερε να κλείσει την πόρτα με δύναμη, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι ενώ του κατάφερε και χτυπήματα στο κεφάλι!

Παράλληλα, τον απειλούσε, τον εξύβριζε χυδαία και χτυπούσε με μανία το αυτοκίνητο, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο. Μάλιστα, την απερίγραπτη επιθετικότητα του δε σταμάτησε ούτε η παρουσία του παιδιού του θύματος που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο! Το θύμα κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εκτός ορίων και επιθετική συμπεριφορά του ψευτονταή κρεοπώλη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τεράστιες καταστροφές σε σπίτι από φωτιά

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

 

 

 

ESPA BANNER