Κρήτη

Πολιτισμός

Απονομή Βραβείων Φιλίας στον Μακρύ Γιαλό

βραβεία φιλίας

Μετά την ορειβατική διαδρομή που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στους πρόποδες του όρους Δίκτη και στο φαράγγι των γυπαετών, όπου συμμετείχαν περίπου 65 άτομα από διάφορες περιοχές της Κρήτης, οι εκδηλώσεις του  2ου Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας συνεχίζονται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ στο λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού με την απονομή Βραβείων Φιλίας σε επαναλαμβανόμενους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής του Μακρύ Γιαλού.
 
Σε μια εκδήλωση με παραδοσιακό χρώμα, στο λιμανάκι του Μακρύ Γιαλού, επισκέπτες και παραβρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια παραδοσιακή βραδιά με ντόπιους καλλιτέχνες και  χορευτικά συγκροτήματα, ενώ ιδιαίτερο σημείο της εκδήλωσης θα αποτελέσει η απονομή Βραβείων Φιλίας για τρίτη συνεχή χρονιά σε επισκέπτες που επιλέγουν επί σειρά ετών την ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γιαλού για να κάνουν τις διακοπές τους.
 
Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα συνεχιστούν με απονομή Βραβείων Φιλίας στην Τοπική Κοινότητα Μύρτου στις 23 Σεπτεμβρίου, ενώ το 2ο Φεστιβάλ ολοκληρώνεται στις 27 Σεπτεμβρίου στην πόλη της Ιεράπετρας με την τελετή λήξης που θα πραγματοποιηθεί στον προαύλιο χώρο του φρουρίου ΚΑΛΕΣ.
 

Κρήτη

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη στη συνάντηση Κατσαρή - Αρναουτάκη

Ρομά Κατσαρής Αρναουτάκης

Τα θέματα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη και την λειτουργία του συλλόγου τους, έκανε γνωστά σε επίσκεψη του στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, ο Πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου Θανάσης Κατσαρής.

Στη συνάντηση πού έγινε στην Περιφέρεια Κρήτης ο Πρόεδρος, ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την οργάνωση, λειτουργία,τους στόχους του Παγκρήτιου συλλόγου Ελλήνων Ρομά και για τις ενέργειες τους με αφορμή τις συνθήκες διαβίωσης τους. 

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος, ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη για την συνάντηση, αλλά και για την ανταπόκριση του στην στήριξη της λειτουργίας του Παγκρήτιου συλλόγου, αλλά και για την ευαισθησία και το ενδιαφέρον του στην κοινωνική ομάδα των Ελλήνων Ρομά στην Κρήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηρακλείου: Τηλεδιάσκεψη για τα θέματα των Ρομά στο Ηράκλειο

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς - Τους πέταξαν μέχρι και καρέκλες

"Οικονομικές Επιπτώσεις από την Πανδημία COVID-19 στην Κρήτη"