Κρήτη

Λασίθι

Συνεχίζονται οι ανασκαφές για το μινωικό ανακτορικό συγκρότημα

ανασκαφη αρχαιολογια.

Τα ίχνη ενός μινωικού ανακτορικού συγκροτήματος, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσαμε μέχρι πρόσφατα, φέρνει τα τελευταία  χρόνια η αρχαιολογική σκαπάνη στη θέση Μπούφος, στο Σίσι Λασιθίου.
Πρόκειται για ανασκαφή της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής που πραγματοποιείται με την συμμετοχή  ομάδας επιστημόνων υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή J. Driessen και με την συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λασιθίου.

Την εν λόγω περιοχή επισκέφθηκε σήμερα, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, ο οποίος με την συνδρομή του καθηγητή - Δ/ντη της Βελγικής Αρχαιολογικής Σχολής κ. Jan Driessen, ξεναγήθηκε στον χώρο των ανασκαφών, ενώ ενημερώθηκε για  τα ανασκαφικά ευρήματα, την οργάνωση της συντήρησης και αποκατάστασης τους.

Ο κ. Ζερβός, εκφράζοντας την βούληση της δημοτικής αρχής αναφορικά με την συνέχιση των ανασκαφών - η μελέτη των οποίων αναμένεται ν΄απαντήσει σε σημαντικά ερωτήματα τα οποία συνδέονται με τα Ανάκτορα των Μαλίων και άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Κρήτης, δήλωσε ότι η συνδρομή του δήμου, τόσο στην ανασκαφή της Βελγικής Σχολής στο Σίσι, όσο και στην πρόταση που ήδη έχει καταγραφεί για την επανάχρηση του Αρρεναγωγείου Βραχασίου μετά την παραχώρηση του από τον Δήμο Αγίου Νικολάου - τίθεται σε τροχιά υλοποίησης την παρούσα δημοτική περίοδο, δεδομένου, ότι οι εν λόγω δομές και δράσεις θα πρέπει να βρούν την θέση που τους αξίζει .

Κρήτη

Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (Φωτογραφίες)

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώνεται για τις εκδόσεις της Βεκελαίας.

Στο Ηράκλειο θα βρίσκεται σήμερα Σάββατο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία αύριο Κυριακή θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 78η Επέτειο του Ολοκαυτώματος στην Βιάννο.

Η κ. Σακελλαροπούλου αφίχθη το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης», όπου την υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρης Πασπάτης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και αναπληρώτρια Δημάρχου Αριστέα Πλεύρη, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και αναπληρωτής Δημάρχου Γιώργος Καραντινός και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης. 

Εν συνεχεία, παρουσία του κ. Πασπάτη και της κ. Πλεύρη, η Πρόεδρος ξεναγήθηκε στην Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, όπου ενημερώθηκε για τις πολύ ενδιαφέρουσες συλλογές που φιλοξενεί (όπως το αρχείο του Γιώργου Σεφέρη) καθώς και για την διαδικασία συντήρησης των πολύτιμων παλαιτύπων τα οποία διαθέτει.  

Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης καθώς και τις Αρχάνες.

Το βράδυ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός παρέθεσε ανεπίσημο δείπνο προς τιμήν της, στο Καφέ Μαρίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκαύτωμα Βιάνου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσία Σακελλαροπούλου

Ολοκαύτωμα Βιάννου - Ένα ειδεχθές έγκλημα, μια υπέρτατη θυσία. Του Σωκράτη Βαρδάκη

Οι Ναζί φωτογράφιζαν τη Βιάννο σαν τουρίστες λίγο πριν την κάψουν! (Φωτογραφικό ντοκουμέντο)

 

 

ESPA BANNER