Κρήτη

Λασίθι

Ενισχύει ο Δήμος Αγίου Νικολάου το πρόγραμμα Βοήθεια στο σπίτι

βοηθεια στο σπιτι

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, ανακοινώνει την ενίσχυση του προγράμματος                    ¨ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ώστε να εξυπηρετηθούν οι ευπαθείς ομάδες του Δήμου μας.

Στόχος των «Κοινωνικών Υπηρεσιών» του Δήμου είναι η εξασφάλιση της πρόσβασης των ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένοι, άτομα με χρόνια προβλήματα υγείας, κινητικές ή άλλες αναπηρίες κ.α) σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Οι υπάλληλοι των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου θα συλλέγουν και θα αξιολογούν τα αιτήματα των ενδιαφερομένων και στη συνέχεια θα προχωρούν στη διεκπεραίωση τους (συνταγογραφήσεις και παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, διεκπεραίωση αιτημάτων σε υπηρεσίες,  ενέσιμη αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη κ.τ.λ.).
 Η καταγραφή των αιτημάτων θα γίνεται καθημερινά, επτά (7) ημέρες την εβδομάδα                (Δευτέρα  Κυριακή) από 08:00 π.μ. έως 08:00 μ.μ., στο τηλέφωνο 2841022558 και στο e mail: covid19.okydan@gmail.com

Κρήτη

Ηράκλειο

Όλοι θα θυμούνται τον χαμογελαστό Γιώργο που "έφυγε" νωρίς

Γιώργος Μπουζέτος

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Τρίπολη Αρκαδίας, αλλά και το Πανεπιστήμιο Κρήτης από τον ξαφνικό θάνατο του Γιώργου Μπουζέτου, του 23χρονου φοιτητή που χθες ανασύρθηκε νεκρός από τη θαλάσσια περιοχή στο Αγιοφάραγγο, νότια του Ηρακλείου.

Ο άτυχος 23χρονος από την Τρίπολη που ήταν φοιτητής στο τμήμα υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, είχε πάει για μπάνιο στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό, φαίνεται ότι παρασύρθηκε από το ρεύμα με συνέπεια να χάσεις τις αισθήσεις του. 

Στη συνέχεια, όταν ανασύρθηκε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως ένας τόσο νέος άνθρωπος έφυγε τόσο γρήγορα και ξαφνικά από τη ζωή.

Στο Πανεπιστήμιο όπου φοιτούσε, όλοι θα έχουν να θυμούνται ένα παιδί χαμογελαστό, όπως λένε.