Κρήτη

Λασίθι

Αστυνομικά

Κρήτη: Αμύθητης αξίας ο Κούρος που είχαν οι τέσσερις (φωτο)

kouros_-_antigrafo.jpg

Στο ποσό του ενός εκατομμυρίου και τριακοσίων χιλιάδων ανέρχεται η χρηματική αξία του αρχαίου ειδωλίου Μεσομινωικής περιόδου, ύψους 30 cm, που απεικονίζει Κούρο σε στάση λατρείας και το οποίο είχε βρεθεί στην κατοχή τεσσάρων ανδρών που συνελήφθησαν στις 29 Μαίου του 2015 ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση της Αστυνομίας στην Κρήτη.

Κούρος

Κούρος, by gpapadakis

29052015_kriti_kouros.jpg

29052015_kriti_kouros.jpg, by gpapadakis

Σύμφωνα το πόρισμα της Επιτροπής η οποία συστάθηκε για να αξιολογήσει το σπάνιο εύρημα, πρόκειται για αυθεντικό και αντιστοιχίζεται με τα χάλκινα ειδώλια της Νεοανακτορικής περιόδου (1700 – 1450 π.Χ.).

Δείτε το βίντεο από την παρουσίαση της υπόθεσης τον Μάιο του 2015:

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τράβηξε μαχαίρι, μετά το τροχαίο

μαχαιρωμα

Αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στις 11 περίπου το βράδυ στο Ηράκλειο, όταν ένα ΙΧ αυτοκίνητο με οδηγό έναν 38χρονο, τραυμάτισε μία 26χρονη, η οποία κινούνταν πεζή στο δρόμο, μαζί με έναν 35χρονο.

Επικράτησε αναστάτωση και όταν ο 35χρονος ζήτησε τον λόγο από τον οδηγό του αυτοκινήτου, ο δεύτερος φέρεται να τράβηξε μαχαίρι και να τον τραυμάτισε στον μηρό.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, συνέλαβαν τον 38χρονο, ενώ τόσο η γυναίκα όσο και ο άλλος άνδρας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, χωρίς να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι τρεις γνωρίζονταν και είχαν προσωπικές διαφορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Οι νεαροί πιάστηκαν στα χέρια - Αναστάτωση από τη συμπλοκή

Κρήτη - κορωνοϊός: Σε λειτουργία οι 27 κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχος

Καιρός στην Κρήτη: Βοριαδάκι και 38 βαθμοί στον νότο - ΒΙΝΤΕΟ