Κρήτη

Ηράκλειο

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Ράδιο Κρήτη: Πως σωθήκαμε από την πυρκαγιά

πυρκαγιά που ξέφυγε από τον έλεγχο των πυροσβεστών απείλησε ζωές, σπίτια και επιχειρήσεις, έως ότου καταφέρουν τελικά οι δυνάμεις να την ελέγξουν.

Συγκλονιστική ήταν η περιγραφή που έκανε σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, η γυναίκα που την Πέμπτη (27/8) κινδύνεψε από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Αγία Πελαγία.
Πρόκειται για τη γυναίκα της οικογένειας στην οποία πήγαν οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Ηρακλείου προκειμένου να παραλάβουν τον σύζυγό της  με κινητικά προβλήματα από σπίτι τους το οποίο απειλούνταν από τις φλόγες.
Η αυταπάρνηση των αστυνομικών να μεταφέρουν την οικογένεια σε ασφαλές σημείο είχε ως συνέπεια οι τρεις από τους τέσσερις ένστολους, να μείνουν πίσω και να κινδυνεύσουν από την πυρκαγιά.

Όπως περιέγραψε η κ. Bάσω Χατζηδάκη, στο περιπολικό μπήκε εκείνη, ο σύζυγός της με κινητικά προβλήματα και τρεις ακόμη γυναίκες. Οι αστυνομικοί που δεν χωρούσαν να μπουν και εκείνοι στο περιπολικό, διέφυγαν από το δύσβατο σημείο, έπεσαν στη θάλασσα και από εκεί βγήκαν σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Χατζηδάκη, την ώρα που η φωτιά ερχόταν προς το σπίτι της, άκουσε τον οδηγό του περιπολικού να περιγράφει στο τηλέφωνο πως είναι εγκλωβισμένος μαζί με άλλους πέντε ανθρώπους ενώ παράλληλα ζητούσε βοήθεια και οδηγίες για να διαφύγει από το σημείο.

Σύμφωνα με την ίδια, η μόνη διέξοδος για να σωθούν, ήταν από το σημείο όπου είχε εκδηλωθεί η πυρκαγιά. Έτσι λοιπόν, ο οδηγός του περιπολικού, έκλεισε τα παράθυρα και πέρασε μέσα από τους καπνούς με μηδενική σχεδόν ορατότητα κι έτσι κατάφεραν να σωθούν. Κι όλα αυτά την ώρα που οι άλλοι τρεις αστυνομικοί τους πληρώματος, διέσχιζαν τον δύσβατο σημείο για να πέσουν στη θάλασσα και να σωθούν. 

Ακούστε τη μαρτυρία της κ. Χατζηδάκη:

Κρήτη

Ηράκλειο

Βαγγέλης Καρκανάκης: Διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στο "τιμόνι" της ΝΟΔΕ Ηρακλείου

Βαγγελης Καρκανακης

Με τον ...αέρα της εμπειρίας και με την αποδοχή που έχει η προηγούμενη θητεία του στην κομματική βάση, ο Βαγγέλης Καρκανάκης διεκδικεί μια δεύτερη θητεία στη θέση του προέδρου της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές, θέτει εαυτόν στην κρίση των κομματικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία θα προσέλθουν στις κάλπες που θα στηθούν για την ανάδειξη των νέων οργάνων της τοπικής Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής. Μάλιστα, την προηγούμενη περίοδο ο ίδιος και τα τοπικά στελέχη της ΝΔ είχαν καταφέρει να συσπειρώσουν τα μέλη της ΝΟΔΕ γύρω από το τοπικό καθοδηγητικό όργανο, απόδειξη η διεύρυνση των εγγεγραμμένων μελών που φτάνουν στα 6.200.

Στα θετικά της θητείας του το "άνοιγμα" προς την ενδοχώρα με πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων που σίγουρα είχαν θετικό αντίκτυπο στα "γαλάζια" στελέχη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκλογές ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Το μήνυμα του Στράτου Μαγκουσάκη

Ηράκλειο - Νέα Δημοκρατία: Έτσι θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές

ESPA BANNER