Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά στην παλιά επιχείρηση (φωτογραφίες)

311265.jpg

Λίγο πριν τις 8 το πρωί τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε εγκαταλελειμμένη επιχείρηση επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στο Ηράκλειο.

Η ανησυχία είναι εύλογη καθώς η εγκαταλελειμμένη επιχείρηση βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή.
 

Η φωτιά σήκωσε στο πόδι ολόκληρη τη γειτονιά και σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Στο σημείο έσπευσαν 20 πυροσβέστες με 6 οχήματα, οι οποίοι κατάφεραν να αποτρέψουν επέκτασή της σε σπίτια και άλλες επιχειρήσεις.
 

Οι ζημιές στο κτίριο είναι πολύ μεγάλες και το Ανακριτικό θα δώσει απαντήσεις για τα αίτια πρόκλησης της φωτιάς.

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)