Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ποιοι κρύβονται πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του ψυχιάτρου

ελας

Σε αναζήτηση των δραστών της μαφιόζικης επίθεσης εναντίον του ψυχιάτρου Δημήτρη Στριμπάκου βρίσκεται η αστυνομία. Οι πυροβολισμοί εναντίον του έξω από το γραφείο του στην οδό Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, την ώρα που έφευγε με το αυτοκίνητό του, προκάλεσαν τρόμο σε όλη την περιοχή. Ο ψυχίατρος  τραυματίστηκε από τα θραύσματα, πιθανόν από τα τζάμια του αυτοκινήτου του, όταν οι δράστες πυροβόλησαν δύο φορές πίσω από το όχημα. Μάλιστα ένας από τους δράστες, φέρεται να έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου με έναν λοστό.
Το θύμα δεν έχασε την ψυχραιμία του, έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και κατευθύνηκε προς τη Λεωφόρο Καλοκαιρινού.
Βρήκε καταφύγιο σε κοντινό φαρμακείο όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Ο φαρμακοποιός Γιώργος Παρασύρης δήλωσε ότι ο γιατρός φανερά σοκαρισμένος ζήτησε τη βοήθειά του. Έφερε τραύματα στο πρόσωπο και είχε αίματα αλλά δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά. Οταν τον ρώτησε ποιοι τον χτύπησαν, του είπε ότι "τους ξέρει και ότι είναι 3 με 4 άτομα".
Ο γιατρός μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ όπου διαπιστώθηκε ότι δεν κινδύνευε η ζωή του, μετά από λίγο μετέβη στο αστυνομικό μέγαρο και έδωσε κατάθεση.
Η αστυνομία ερευνά ήδη τα στοιχεία από την κατάθεση του γιατρού, τις μαρτυρίες πολιτών, το υλικό από το σημείο της επίθεσης, αλλά και τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στην περιοχή.

 

Κρήτη

Λασίθι

Ιεράπετρα - Yδατοδρόμιο: Υπεγράφη η σύμβαση προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων

υδατοδρόμιο

Υπεγράφη στα Γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ιεράπετρας μεταξύ του Προέδρου του Νομικού Προσώπου, κ. Γεώργιου Ασπραδάκη και της Ένωσης Εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Ι.Κ.Ε. & ΥΔΡΟΠΛΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. σύμβαση Υποστήριξης προετοιμασίας φακέλου αδειοδοτήσεων για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα, ύψους 22.905,03€.

Η Ένωση Εταιρειών αναλαμβάνει τη σύνταξη τριών μελετών, ενός ολοκληρωμένου τεχνικού φακέλου και τη διεκπεραίωση όλων των διαδικασιών μέχρι την τελική χορήγηση της άδειας ίδρυσης του Υδατοδρομίου στην Ιεράπετρα.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου ανέφερε τα εξής: « Ένα ακόμη φιλόδοξο εγχείρημα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Μία νέα εποχή αναμένεται να ξεκινήσει, που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην Ιεράπετρα δημιουργώντας ένα καινούριο τουριστικό προϊόν, ενισχύοντας την τοπική οικονομία και βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Σκοπός μας είναι η Ιεράπετρα, μέσω και της καινούριας μορφής συγκοινωνίας που θα κατέχει, να αποτελέσει σημείο αναφοράς και πυλώνα ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της νότιας Κρήτης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ηράκλειο: Κοριτσάκι κατάπιε βίδα - Την αφαίρεσαν από τον πνεύμονα (φωτο)